Az influenzások több mint fele gyerek

A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján március 4–10. között az országban 37 300-an fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel – közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) csütörtökön közzétett jelentésében.

Forrás: MTI2024. 03. 14. 11:07
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Akut légúti fertőzéssel 232 800 ember kereste fel az orvost.

A 10. héten influenzaszerű tünetekkel orvoshoz forduló betegek 51,1 százaléka gyerek, 23,8 százaléka a 15-34 évesek, 16,4 százaléka a 35–59 évesek, míg 8,7 százaléka a 60 éven felüliek korcsoportjába tartozott – írták.

A múlt héten két közigazgatási területen (Budapest és Jász-Nagykun-Szolnok) nőtt, tizenöt területen csökkent, háromban (Csongrád-Csanád, Nógrád és Vas) nem változott az influenzás tünetekkel orvoshoz fordulók gyakorisága az előző héthez viszonyítva.

A laboratóriumba küldött 309 légúti mintában az influenza pozitivitási aránya 10,5 százalék, a SARS-CoV–2-é 0,9 százalék volt.

Kórházba a 10. héten 262 embert vettek fel súlyos, akut légúti fertőzés miatt, közülük 39-en szorultak intenzív ellátásra – írták.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.