Durva hangulatváltozásai voltak az újbudai pedofilnak

Az újbudai önkormányzat egyik óvodájának munkatársa az intézmény mosdójában szexuálisan zaklathatott egy kisgyermeket. A pedofíliával gyanúsított Gy. Péter 2018 óta dolgozhatott az óvodában pedagógiai asszisztensként. A lapunknak nyilatkozó, neve elhallgatását kérő dadus, aki együtt dolgozott a pedofil férfival, azt mondta, mentális problémai lehettek a férfinak, súlyos hangulatzavarokkal küzdött. Ügyvédi forrásunk szerint az, hogy a letartóztatás helyett Gy. Péter kényszergyógykezelését rendelik el, még nem jelenti azt, hogy nem lesz büntethető.

2024. 03. 09. 12:18
gyerek, síró gyerek, pedofil, pedofília Fotó: pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elmegyógyító intézetben tartják fogva az újbudai önkormányzati dolgozót, aki az óvodai mosdóban fajtalankodott kiskorú gyermekekkel. Egy hónapra letartóztatta a férfit a Budai Központi Kerületi Bíróság, és a XI. kerületi Rendőrkapitányság nyomozást folytat szexuális kényszerítés bűntett megalapozott gyanúja miatt. A pedofíliával gyanúsított Gy. Péter 2018 óta dolgozhatott az óvodában pedagógiai asszisztensként. 

Korábban több panasz is érkezett az önkormányzati dolgozóra, aki információnk szerint öngyilkosságot kísérelt meg még a botrány kirobbanása előtt. Azt, hogy az öngyilkossági kísérlet miatt vagy rossz mentális állapota miatt került a férfi az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe, pontosan még nem lehet tudni, de értesüléseink szerint öngyilkossági szándékát már akkor véghez akarta vinni, amikor még nem jelent meg a sajtóban az ügy.

 

Büntethető marad az újbudai pedofil

A lapunknak nyilatkozó, szintén önkormányzati dolgozó dadus úgy fogalmazott, mentális problémái is lehettek a férfinak, de az biztos, hogy súlyos hangulatzavarokkal küzdött. 

Ügyvédi forrásunk szerint felmerülhet az, hogy Gy. Péter azért került az IMEI-be, mert komoly pszichés problémája van, és készült vele kapcsolatban az őrizetbe vétele alatt egy előzetes szakértői vélemény, illetve korábbi orvosi papírok ezt alátámaszthatják. 

Az IMEI-ben mindenesetre újabb szakértői vizsgálatok várnak majd a letartóztatott újbudai önkormányzati dolgozóra. A vizsgálatokra harminc nap áll rendelkezésre, ami további harminc nappal meghosszabbítható. 

Forrásunk szerint, amennyiben megállapítják, hogy Gy. Péter komoly pszichiátriai betegségben szenved, akkor elrendelik az ideiglenes kényszergyógykezelését a letartóztatás helyett. Ez persze nem jelenti azt, hogy nem lesz büntethető, azt majd további szakvéleményeknek kell eldöntenie, hogy a bűncselekmény elkövetésekor mentálisan ép, beszámítható állapotban volt-e. 

 

Lapít az önkormányzat a pedofilügyben

A kerület először megpróbálta eltitkolni az esetet, amelynek gyanúsítottja a kerületi városvezetés egyik fontos munkatársának nevelt fia volt, ám akár a polgármesterig is vezethetnek a szálak az újbudai pedofilbotrány kapcsán Szabó László, a helyi Fidesz önkormányzati képviselője szerint, aki korábban lapunknak nyilatkozott. 

Minden apróságot igyekszünk feltárni ebben az ügyben, hogy minél hamarabb kiderüljön a teljes igazság, mert azt gondoljuk, az újbudai emberek megérdemlik, hogy legalább őszintén és világosan lássák a helyzetet.

– emelte ki a politikus, majd hozzátette, mind a közösségi médiában, mind pedig Újbuda kerületi lapjában továbbra is mély hallgatás van a pedofilügyről, csak olyan posztok és újságcikkek jelennek meg, amelyek jó színben tüntetik fel a balliberális városvezetést. 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.