Így alakul át Budapest közlekedése a nemzeti ünnepen + térkép

Budapest belvárosának több pontján is lezárásokra és parkolási korlátozásokra kell számítani a következő napokban a március 15-i nemzeti ünnep miatt. A korlátozások főleg a pesti oldalt fogják érinteni, de két hídon és Budán több utcában is változásokra lehet számítani.

Forrás: Police.hu2024. 03. 12. 16:31
null
Budapest, 2015. szeptember 30. A Szépvölgyi és a Bécsi út keresztezõdése 2015. szeptember 30-án. A budai fonódó villamoshálózat építéséhez kapcsolódóan a keresztezõdésben elkészültek a villamosvágányok átvezetésével, így a Lajos utca irányába ismét két sávon, a Bécsi út felé egy sávon haladhatnak majd a jármûvek, a lezárás elõtti forgalmi renddel megegyezõen. MTI Fotó: Balogh Zoltán Fotó: Balogh Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A március 15-i rendezvények és gyűlések miatt jelentős forgalomkorlátozásokra kell számítani március 16., szombatig a főváros több pontján – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK). A forgalmirend-változások Budapest I., V., VII., VIII., IX. és XI. kerületében lesznek.

 

A főváros több pontján tilos lesz majd megállni

Múzeum körút mindkét oldalán az Astoria és a Kálvin tér között szombat éjfélig tilos megállni. Szerdán este 8-tól péntek este 8 óráig tiltják a parkolást a Balassi Bálint utca mindkét oldalán. Csütörtök éjféltől péntek éjfélig a Múzeum utca mindkét oldalán a Múzeum körút és a Szentkirályi utca között, valamint a Pollack Mihály tér teljes területén függesztik fel a parkolást. Csütörtökön este 8-tól nem lehet majd megállni a Pilvax közben, egészen pénteken este 7-ig. Az Andrássy út mindkét oldalán a Bajcsy-Zsilinszky út és a Hajós utca között is a parkolás tiltására kell számítani csütörtök 20 órától egészen péntek 21 óráig.

Csütörtök este 8 órától szombat éjfélig nem lehet majd megállni:

  • a Széchenyi felső rakparton a Garibaldi utca és a Széchenyi tér között, 
  • a Magyar utca mindkét oldalán a Henszlmann Imre utca és a Kecskeméti utca között, 
  • a Wesselényi utca páros oldalán a Rumbach Sebestyén utca és a Dohány utca között, 
  • a Hunyadi János út mindkét oldalán a Szabó Ilonka utca és a Dísz tér között
  • és a Palota út mindkét oldalán a Várpalota-lift és a Tábor utca között.

Pénteken egész nap nem lehet majd megállni:

  • a Bródy Sándor utca mindkét oldalán a Múzeum körút és a Szentkirályi utca között, 
  • a Puskin utca minkét oldalán a Bródy Sándor utca és a Rákóczi út között, 
  • a Trefort utca mindkét oldalán,
  • a Baross utca mindkét oldalán a Szabó Ervin tér és a Szentkirályi utca között
  • és az Üllői út mindkét oldalán a Kálvin tér és a Szentkirályi utca között.

Pénteken déltől tiltják a megállást az Apáczai Csere János utca mindkét oldalán a Vigadó előtt és a Deák Ferenc utca mindkét oldalán, egészen aznap este 9 óráig. A Balassi Bálint utca páros oldalán a Kossuth tér és a Stollár Béla utca között pénteken este 8 órától szombat délelőtt 11 óráig korlátozzák  a parkolást. Csütörtök este 8 órától péntek este 8 óráig a Falk Miksa utca páros oldalán a Szalay utca és a Markó utca között tilos lesz a megállás.

Budapest belsőbb kerületeiben lezárásokra is kell majd számítani

 

Szerda hajnali 3 órától péntek este 10-ig lezárják a Múzeum körút Kálvin tér irányú külső forgalmi sávját a Bródy Sándor utca és a Kálvin tér között, valamint a Múzeum körút Astoria irányú külső forgalmi sávját a Bródy Sándor utca és a Múzeum körút 2. szám között. Lezárják az egész Pollack Mihály teret csütörtök éjféltől szombat éjfélig.

Péntek hajnali 3 órától délután 4-ig szintén lezárják:

  • a Bródy Sándor utcát a Pollack Mihály tér és a Múzeum körút között,
  • a Múzeum utcát a Szentkirályi utca és a Múzeum körút között,
  • az Üllői utat a Szabó Ervin tér és a Kálvin tér között,
  • a Múzeum körutat a Lónyay utca és az Astoria között
  • és a Kecskeméti utcát a Magyar utca és a Kálvin tér között.

A főváros több hídjára sem lehet majd felhajtani. A Szabadság híd péntek déltől este 8-ig lesz lezárva, míg az Erzsébet híd péntek reggel 6 órától egészen szombat hajnali 3 óráig.

A Szabadság híddal egy időben lesz lezárva a Szabad sajtó út és a Kossuth Lajos utca is.

Péntek reggel 7-től délután kettőig a Rákóczi út az Astoria és a Blaha Lujza tér között lesz lezárva, míg az Andrássy út a Bajcsy-Zsilinszky út és az Oktogon között péntek reggel 8-tól este 9 óráig.

Szakaszos lezárásra kell számítani a Kossuth Lajos tér–Akadémia utca–József Attila utca–Bajcsy-Zsilinszky út–Deák Ferenc tér–Károly körút–Astoria útvonalon pénteken 9 óra 20 perctől 10 óra 30 percig.

Térkép

A BRFK felhívja a figyelmet, hogy a színnel jelzett útszakaszokra kattintva a vonatkozó korlátozás időtartamát és a további információkat ismerhetnek meg.

 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.