Két forgalmas utca újul meg 150 millió forintos támogatásból

Cegléden 150 millió forintos pályázati támogatásból megújul a Török Ignác utca és a Dinnyéshalom utca – közölte a város önkormányzata az MTI-vel.

Forrás: MTI2024. 03. 21. 9:09
null
Forrás: Pexels.com
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A helyhatóság tájékoztatása szerint teljes hosszában megújul a városrész egyik legforgalmasabb gyűjtőútja. A Török Ignác utca nemcsak a kiterjedt kertesházi övezet utcáit köti össze, hanem a város köztemetőjének is fő megközelítési útja.

Az utcák a 441-es főút tehermentesítő útjai is egyben, összesen mintegy 1340 méter útszakasz újul meg. A Terület- és településfejlesztési operatív program plusz keretében a két úton kerékpáros nyomvonalat is létrehoznak.

A burkolatfelújítással egy időben a Dinnyéshalom utcában, az Újvárosi temető előtt járdát és gyalogátkelőhelyet alakítanak ki, valamint kerékpártárolót helyeznek el.

Mindemellett korszerűsítik a csapadékvíz-elvezető rendszert. Az utakra sebességcsökkentő küszöböket építenek, valamint sebességjelző táblákat helyeznek el – ismertette az önkormányzat.

Borítókép: Illusztráció (Pexels.com)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.