Lebukott Karácsony Gergely a kamuvillamosozással

A főpolgármester néhány megálló után visszaült a szolgálati autójába.

2024. 03. 08. 9:24
KARÁCSONY Gergely; TÜTTÕ Kata; BOLLA Tibor
Budapest, 2023. december 1. Karácsony Gergely fõpolgármester, Tüttõ Kata fõpolgármester-helyettes és Bolla Tibor, a BKV Zrt. vezérigazgatója (b-j) a BKV ünnepi fényvillamosán a jármû indulása elõtt a Hungária kocsiszínben 2023. december 1-jén. MTI/Lakatos Péter Fotó: Lakatos Péter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csütörtökön délelőtt a XVIII. kerületben tartott sajtótájékoztatót Karácsony Gergely, ahol a politikai reklám, a PR-fotók és videók szerint villamossal közlekedett. Csakhogy az egész látványakció nem volt több mint két megálló – írta meg a Metropol. A portál jelezte, hogy a főpogármester pár perces látványvillamosozás után már vissza is ült kényelmes autójába.

A néhány percig tartó villamosozásból megpróbálta a legtöbbet kihozni Karácsony: közösségi oldalain több bejegyzést is szentelt a látványos akciónak. „Természetesen a villamosszelfi sem maradhat ki” – írta a csoportképhez, amit aztán Tüttő Kata főpolgármester-helyettes is megosztott.

A pár perces villamosozás után gyorsan visszaült kényelmes szolgálati autójába és ment tovább a Havanna-lakótelepre, ahova persze villamossal is mehetett volna. A szolgálati autóval kissé messzebb a helyszíntől úgy állt meg, hogy senki se vehesse észre.

Miután végzett a Havanna-lakótelepen, Karácsony  megint csak nem tömegközlekedéssel ment tovább a következő  helyszínre, ahogy azt  Instagram-bejegyzésében megígérte, hanem újra csak a szolgálati autót választotta. Az már csak hab a tortán, hogy a főpolgármester éppen a 42-es villamos meghosszabbításáról írt alá szándéknyilatkozatot.

Nem először bukott le az autójával a főpolgármester (Fotó: Metropol)

Karácsony Gergely már sokadik alkalommal bukik le a szolgálati autójával, tavaly például az autómentes hétvégét autózta végig. Két alkalommal már azon is rajtakapták, hogy sofőrje a buszsávban kerüli ki a fővárosi dugókat. „Itt az ideje, hogy kiszálljanak az állami autókból, lélegezzenek nagyot, nézzenek körül és vegyék például észre a budapesti közösségi közlekedést” – üzente korábban kormánypárti politikusoknak a főpolgármester.

Borítókép: Karácsony Gergely főpolgármester és Tüttő Kata főpolgármester-helyettes (Fotó: MTI/Lakatos Péter)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.