Nem lesz gond a húsvéti sonkával – elkezdődött a tavaszi élelmiszer-ellenőrzés

A Nébih idén is nagy hangsúlyt helyez a húsvéti asztalra kerülő ételek ellenőrzésére.

Forrás: Nébih, Infostart2024. 03. 07. 18:52
Bicske, 2014. április 2.
Csomagolásra váró füstölt, kötözött sonkák a SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. bicskei húsfeldolgozó üzemében 2014. április 1-jén.
MTI Fotó: Beliczay László
Illusztráció Fotó: MTI/Beliczay László
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A közelgő húsvéti ünnepek élelmiszerbiztonsága érdekében elkezdődött a tavaszi szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés, amelyet Nobilis Márton, az Agrárminisztérium élelmiszeriparért és kereskedelempolitikáért felelős államtitkára rendelt el – közölte a Nébih

Az országos ellenőrzés hagyományosan a húsvéti ünnepkörhöz kapcsolódó élelmiszerek köré fonódik

– hangsúlyozták. Hozzátették: az egy hónapig tartó ellenőrzési időszakban a hatóság szakemberei többek között étkezési tojásokat, különböző húskészítményeket, édesipari termékeket, valamint friss zöldséget, gyümölcsöt és borokat is vizsgálnak majd.

Az akció időzítésének és tematikájának célja, hogy a húsvéti időszakban is garantált legyen a fogyasztók védelme, valamint a megfelelő élelmiszerbiztonság és minőség a családok számára. A területi élelmiszerlánc-felügyeleti szervek ellenőrei a Nébih szakembereinek közreműködésével és koordinálásával végzik a március elsejétől április első napjáig ütemezett vizsgálatsorozatot – hívták fel a figyelmet.

Mindenkinek lehetősége van arra, hogy jelezze a Nébih zöld számán, ha egy termék romlott vagy a minősége nem megfelelő

– hívta fel a figyelmet az Infostart Nobilis Márton szavaira. Hozzátették: az államtitkár azt is hangsúlyozta, hogy a szülők szeretnek a gyerekeknek húsvétkor élő nyulat ajándékozni, de mindenkitől azt kérte, állatvédelmi szempontok alapján fontolják meg, hogy tudnak-e otthon ilyen házi kedvencet tartani.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Beliczay László)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.