Pest Rózsadombját kifosztott kifizetőhellyé tették

A komoly polgári múltú, egykoron Pest Rózsadombjaként emlegetett Zugló hosszú évek óta a baloldal fogságában vergődik a kormánypárt polgármesterjelöltje szerint. Borbély Ádám lapunknak azt mondta: a helyi Fidesz célja, hogy Zuglót ismét élhető és irigylésre méltó kerületté változtassák.

2024. 03. 18. 6:27
NZ1_6604
20220923 Budapest Szent István Király Zeneművészeti Szakgimnázium felújítása. Titkos alagútra bukkantak az épület pincéjében. fotó: Nagy Zoltán (NZ) Metropol Borbély Ádám Zugló Fidesz–KDNP-s képviselője Fotó: Nagy Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Zugló megállt a fejlődésben, miközben a kerület, illetve a baloldal vezetői – Horváth Csaba MSZP-s polgármestertől a testületi többséget biztosító DK-s Gyurcsány Ferencig – méregdrága budai ingatlanokban élik mindennapjaikat. Borbély Ádám, a kormánypártok kerületi polgármesterjelöltje ezzel kapcsolatban hangsúlyozza: az elmúlt 30 évben Zugló Pest Rózsadombjából lesajnált, amortizálódott és kifosztott kerületté vált.

Elsőként azt kell megállítani, hogy kifosszák Zuglót, majd pedig a felszabaduló forrásokat a kerületiek érdekében kell hasznosítani. Ezért indítottunk konzultációt Ne hagyjuk kifosztani Zuglót! címmel, amelyben igyekszünk ráirányítani a figyelmet arra, hogy miközben a kerület helyben toporog, addig vezetői luxuskörülmények között, sok száz milliós budai villákban élnek

 – emelte ki lapunknak Borbély Ádám. Hozzátette: megválasztása után az első és legfontosabb intézkedése az lenne, hogy megkezdené a baloldal kifizetőhelyeként működő helyi vagyonkezelő felszámolását.

A feladatkörök többségét a polgármesteri hivatalhoz kell szervezni. A jelenlegi struktúra nem a zuglóiakat, sokkal inkább a baloldal személyes politikai, hatalmi és anyagi érdekeit szolgálja 

– jelentette ki a polgármesterjelölt, hozzátéve, hogy a korrupció árnyéka vetül a zuglói baloldalra. Az elmúlt években ugyanis a zuglói baloldal prominens tagjai is korrupciós botrányba keveredtek, többek között maga Horváth Csaba, a kerület szocialista polgármestere is. A parkolási rendszerrel kapcsolatos ügy mellett azonban a kerület a közvetlenül az Európai Uniótól kapott forrásokat sem tudta hatékonyan felhasználni. Az EU bérházfejlesztésre szánt, több mint másfél milliárd forintos forrásából 800 mil­liós önrész mellett is mindössze öt új lakást tudott kialakítani a városvezetés.
 

Mindez annak ellenére történt, hogy a zuglói baloldal azt ígérte, hogy minden ciklusban épülni fog egy bérház, így bővítve a kerület lakásállományát. A teljes baloldal vidáman megél abból, hogy a Fideszt szidja, és egyébként semmi érdemi teljesítmény nincs mögötte

 – emelte ki Borbély Ádám, aki szerint komoly problémák vannak a lakások kiosztásával is, ugyanis miközben egyre több ember, sokszor családosok várnak bérlakásokra, a kerület vezetése soron kívül adott ki ingatlant saját baloldali önkormányzati képviselőjének. Beszélhetnék a Rákos-patak-part kiépítése, a Tisza István térrel szembeni térkőtenger vagy a háziorvosi rendelők felújítása körüli visszásságokról is.
Zuglóban a sikeres urbanisztikai projektek mindegyike a kormány támogatásával valósult meg. 

Jó példa a kormányzati fejlesztések hatékonyságára a Városliget fejlesztése, a Puskás Aréna zöld környezetének rendbetétele, a most épülő Bosnyák téri kormányzati negyed vagy az éppen körvonalazódó rákosrendezői beruházás is. Ezek a projektek mind jól bemutatják, hogy a kerületben kizárólag a kormányzathoz kötődő projektek tudnak megvalósulni. Mindeközben aki Zuglóban él, az a napnál is világosabban láthatja, hogy ami fejlesztés történt az elmúlt tíz évben, az úgy tűnik, mintha fájna a zuglói baloldalnak, annak ellenére, hogy ezek a projektek mindegyike később elnyeri a zuglóiak tetszését 

– mondta el Borbély Ádám. Kitért arra is: ma a Városliget megújulását a zuglóiak több mint 75 százaléka pozitívan ítéli meg, de még a Puskás Aréna környezetének rendbetételét is 66 százaléknyian tartják kedvező fejleménynek. A fejlesztéseknek emellett szimbolikus jelentése is van Borbély szerint, ugyanis a Városliget fejlesztése visszaadott egy darabot abból a polgári miliőből, amelyet Zugló az elmúlt időszakban elveszített.
Zuglóban lényegi előrelépést csak a jobboldal tudott hozni az elmúlt években.

Ezzel párhuzamosan, úgy tűnik, jó biznisz a baloldali politikusoknak szidni a Fideszt, azonban ők 53 milliárdos rekord költségvetések ellenére sem tudnak semmilyen eredményt felmutatni. Ezért ki kell lépni ebből az ördögi körből, amely zsákutcába sodorta Zugló fejlődését

 – emelte ki Borbély Ádám, hozzátéve, hogy a zuglói baloldal mostanra arra is képtelenné vált, hogy a saját előterjesztéseiket elfogadják. Ezzel szemben az elmúlt ciklusban a kormány támogatásának köszönhetően megújult a Szent István Zeneművészeti Szakgimnázium épülete, új épületszárnnyal gyarapodott a Mazsihisz Szeretetkórház, komoly fejlesztések történtek az Uzsoki Utcai Kórházban, az Amerikai úti idegsebészeten, valamint a kormány biztosította a forrást a háziorvosi rendelőink felújítására is.

A Fidesz politikusa rámutatott: mindeközben a fejlesztéseket mindenáron gátló zuglói baloldaliak, akik minden eszközzel hergeltek és akadályozták ezeket a fejlesztéseket, a Városligetben tartják a kerület majálisát. Ugyanígy „stadionoztak”, viszont amikor a Puskás Aréna és annak környezete megújult, a polgármester motoros versenyt indított a Puskás Aréna zöld parkjában. De ugyanez mondható el a Bosnyák térrel és nyilván Rákosrendezővel kapcsolatban is.


Borbély Ádám kijelentette: a zuglói baloldali politikusok Rákosrendező apropóján már most hergelnek, miközben az ott bérlő emberek élethelyzetét az elmúlt tíz évben meg sem próbálták javítani, fel sem merült, hogy rendezzék a lakhatásukat, inkább hagyták, hogy az ott élők méltatlan körülmények között tengessék a mindennapjaikat, jellemzően egészségre káros környezetben. Ez pedig elfogadhatatlan!

Borítókép: Borbély Ádám Zugló kormánypárti polgármesterjelöltje. (Fotó: Nagy Zoltán/ Metropol)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.