Simicskó István felszólította Orosz Annát az újbudai pedofilbotránnyal kapcsolatban

Az újbudai emberek válaszokat várnak a momentumos Orosz Annától az újbudai pedofilbotránnyal kapcsolatban – mondta Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője szombaton az MTI-hez eljutatott videónyilatkozatában.

Forrás: MTI2024. 03. 09. 13:31
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az elmúlt napokban nyomozás indult egy újbudai óvodában, a gyermekek között dolgozó Gy. Péter ellen, akit azzal gyanúsítanak a hatóságok, hogy pedofil-bűncselekményt követett el óvodás kisfiúk sérelmére. Hozzátette: annyit már biztosan tudnak, hogy a szülők évekkel ezelőtt jelezték az óvoda vezetőjének aggályaikat, kifogásaikat a férfi viselkedésével kapcsolatban – foglalta össze a történteket. 

Simicskó István hangsúlyozta, minél mélyebbre ásnak a baloldal újbudai pedofilbotrányában, annál gyomorforgatóbb részletekre bukkannak.

A frakcióvezető rámutatott: az újbudai önkormányzat baloldali vezetése eközben mélyen hallgat, nem beszélnek arról, hogy tudtak-e a bűntényről, nem beszélnek arról sem, hogy az óvodákat felügyelő alpolgármesterek – Orosz Anna, majd később Erhardt Attila – mit csinálnak vagy csináltak, hiszen „a szülők segélykiáltásai láthatólag hidegen hagyták őket”.

Mint mondta, mélyen hallgatnak arról is, hogy a gyanúsított édesanyja a közelmúltban történt nyugdíjba vonulásáig az önkormányzat nagy befolyással bíró, az óvodákért is felelős igazgatója volt, és arról sem beszélnek, hogy a pedofíliával gyanúsított férfi cégének miért van most is érvényes, több millió forintos tanácsadói szerződése az újbudai önkormányzattal.

Ki ez a Gy. Péter, hogy ennyire fontos a dollárbaloldalnak? Orosz Anna miért hallgatott napokig az ügy kirobbanása után? Az alpolgármestersége alatt értesült-e az ügyről, vagy tudatosan zárkózott el a szülők panaszai elől?

– sorolta kérdéseit Simicskó István. Az eset szerinte rávilágított arra, hogy az intézmények felügyelete a kerületben nem működik megfelelően.

Mint hírlik, az óvodai dolgozók elbocsátástól való félelme is szerepet játszott abban, hogy az eset csak most, évekkel később tudódott, ki

– fogalmazott Simicskó István.

Tudott-e erről Orosz Anna? A parlamentben támogatja-e majd a kormány szigorúbb gyermekvédelmi szabályozását, ami a hasonló esetek megelőzéséhez, illetve hatékonyabb felderítéséhez is hozzájárulhat?

– fogalmazott meg újabb kérdéseket a KDNP frakcióvezetője, majd leszögezte: „Itt az ideje, hogy a baloldal befejezze a titkolózást, az emberkénk joguk van tudni mi folyik a háttérben, várjuk Orosz Anna képviselő asszony válaszait.”

Borítókép: Simicskó István (Forrás: Facebook/Simicskó István)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.