Varga Judit megszólalt volt férje meghökkentő, megtévesztő ámokfutásáról

A volt igazságügyi miniszter reméli, Magyar Péter meggondolatlan és manipulatív nyilatkozatai később sem kényszerítik arra, hogy a nyilvánosság elé kelljen állnia.

Forrás: 4442024. 03. 22. 22:58
Varga Judit (Fotó: Facebook/ Varga Judit)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Varga Judit a 444 megkeresésére először nyilatkozott a Magyar Péterrel való együttélésének időszakáról és az elmúlt hetek történéseiről, egyúttal nyomatékosította, hogy korábbi házassága annyi fájdalmat, bánatot és megaláztatást okozott számára, hogy a továbbiakban a téma megvitatásától határozottan elzárkózik. 

– Tisztelt Kaufmann Balázs! Köszönöm szépen a lehetőséget, de inkább nem élek vele. Egyrészt, mert már visszavonultam a közélettől, és bármilyen közeleti téma - akár az időközben baloldali politikussá vált volt férjem meghökkentő, megtévesztő ámokfutásának - értékelése újra politikai mezőbe helyezne, amit el kívánok kerülni; másrészt, korábbi házasságom annyi fájdalmat, bánatot és megaláztatást okozott, hogy a magánéleti téma megvitatásától kifejezetten elzárkózom. Remélem, volt férjem meggondolatlan és manipulatív nyilatkozatai később sem kényszerítenek arra, hogy a sebek feltépésével a nyilvánosság elé kelljen állnom. Megértését megköszönve, maradok tisztelettel: Varga Judit

– írta a volt igazságyügyi miniszter.

 

Magyar maffiát emleget

Nem sokkal a 444 cikkének megjelenése után a volt felesége által közöltekre reagált közösségi oldalán Magyar Péter. A hirtelen a baloldalon politizálásba kezdett jogász Rogán Antalnak tulajdonította Varga Judit megnyilvánulását.  

Nem ülök fel a maffia egyik tartóoszlopaként funkcionáló Rogán Antal provokációjának, továbbra sem mondok rosszat a gyermekeim édesanyjáról. Kedden bemegyek az ügyészségre és nyilvánosságra hozom a hangfelvételt, amiből mindenki számára egyértelmű lesz, hogy miért írnak ilyeneket a volt feleségem nevében. Én továbbra is hiszek a szeretet és az igazság erejében, és tudom, hogy közösen képesek leszünk legyőzni a maffiát, és egy új, boldog Magyarországot építeni

– írta Magyar Péter.

 

A jegyzőkönyv

Magyar Péter vasárnap közölte, hogy egy 2020 decemberi veszekedés miatt családon belüli erőszakkal fogják megvádolni. Erről a vitáról egy rendőrségi jelentés is készült, amiben Magyar Péter szerint az áll, hogy erőszakosan lépett fel a feleségével és az akkor őt védő állami testőrökkel szemben. A HVG bemutatta a Magyar bejegyzése előtt a lap birtokába került jegyzőkönyvet. Ebben részletesen leírják, egy veszekedés történetét, amely során Magyar Péter ordibálásáig fajult a családi viszály, és a minisztert nem engedte ki közös lakásukból. Magyar Péter a rendőrségi jelentés szerint már akkor, 2020-ban is azzal fenyegette miniszter feleségét, hogy megbánja amit tett, és bosszúból az egész kormányt meg fogja buktatni. 

 

Álca és valóság

Ahogy a Magyar Nemzet is beszámolt róla, a felszínen nagyon más képet mutat magáról a volt igazságügyi miniszter korábbi férje, mint amilyen valójában: A minisztérium két korábbi sajtómunkatársa mesélt részletesen arról, milyen embernek ismerték Varga Judit exférjét, miket csinált, míg felesége volt a tárcavezető – írta meg a Mandiner. Mint jelezték, kérésükre álnévvel aposztrofáljuk őket, a két sajtós Éva és Júlia lesz, hogy megőrizhessék inkognitójukat.

Éva a lapnak elmondta, hogy amikor elkezdett az Igazságügyi Minisztérium sajtóosztályán dolgozni, Varga Juditot egy nagy munkabírású, a kollégáival közvetlen kapcsolatot ápoló embernek ismerte meg, ám már mikor a tárcához került, újdonsült kollégái rögtön óva intették, hogy az akkori férjével vigyázni kell.

– Míg Varga Juditot egy két lábbal a földön járó, következetes, ugyanakkor emberséges vezetőnek ismertem meg, addig a volt férjét egy fennhéjázó életet élő személynek tartottam, akiben folyton munkált a szereplési vágy, minden mozdulata arra irányult, hogy a reflektorfényben legyen

– jelentette ki.

 

Agresszív stílus és személyeskedés

Magyar agresszív hangnemű hozzászólásban fakadt ki Menczer Tamás ellen is. Kétségbe vonta a külügyi államtitkárság betöltéséhez szükséges kvalitásait, sőt korábbi hivatásához kötődően is volt egy-két sértődött, támadó jellegű megjegyzése.

– A sértett, bosszúálló Magyar Péter igazi arca  – kezdte közösségi oldalán megosztott bejegyzésében Menczer Tamás, majd úgy folytatta:

– Amikor elmondtam, hogy mit csinált Varga Judittal, ez a derék ember rögtön kizökkent a „jófiú” szerepből, és jött az agresszivitás, sértegetés, pökhendiség. A szöveg alapján úgy látom, hogy Magyar Péterben van némi Brenner Koloman és csipetnyi Vadai Ágnes…Sajnálom Varga Juditot, hogy ilyen férje volt

– írta a bejegyzésben a külügyi államtitkár.

 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.