Elképesztő állítással mentegeti Ilaria Salist Magyar György

Mindenesetre az ártatlan járókelőkre támadó szélsőbaloldali aktivista marad a börtönben.

Forrás: Mandiner, Corriere della Sera2024. 04. 04. 11:52
Antifa-ügy, az elsőrendű vádlott az olasz Ilaria Salis. Fotó: Bach Máté
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szerda este az olasz Demokrata Párt szélsőségesen magyarellenes vezetője, Elly Schlein bejelentette, hogy terveivel ellentétben mégsem indítaná az EP-választáson Ilaria Salist – írja a Corriere della Sera, szúrta ki a Mandiner. A Magyarországon brutális kegyetlenséggel, ártatlan járókelőkre támadó antifa aktivista az őt mártírként bemutató olaszok szerint így szabadult volna a börtönből, ám úgy tűnik, ebből a forgatókönyvből nem lesz semmi.

„Ha Ilaria Salis az Európai Parlament tagja lenne, magának a parlamentnek kellene visszavonnia a mentelmi jogát. A visszavonás előtt fel kellene függeszteni az ellene folyó pert, és nem is lehetne folytatni” – állítja a radikális szélsőbaloldalit védő Magyar György. 

A politikus/ügyvéd szerint Salis és társainak tette nem terrorcselekmény, mert az antifasiszta eszméket akarták támogatni, ezért az olasz nő nem terrorista, csak az a meggyőződése, hogy állást kell foglalnunk a fasizmus újbóli megjelenése ellen.

Magyar György hangsúlyozta, a magyar ügyészség és bíróság téved, amikor a társadalomra veszélyesnek tartja a nőt. Mint arról a Magyar Nemzet is beszámolt, az erőszakos bűncselekményekkel gyanúsított szélsőséges baloldali aktivistának, Ilaria Salisnak március 28-án folytatódott a Fővárosi Törvényszéken a büntetőpere. Végül kérelmét elutasították, ami azt jelenti, hogy marad a magyar börtönben. Az olasz nő a szüleihez szeretett volna hazatérni, házi őrizetbe.

Borítókép: Ilaria Salis (Fotó: Bach Máté)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.