Hollik István vitába szállt Zacher Gáborral az energiaitalok betiltása ügyében + videó

Az ismert toxikológus szerint „ha csak egyet iszik az ember, abból nem lesz baj”.

2024. 04. 09. 16:09
Zacher Gábor;
Fotó: Mohai Balázs
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Most az egyszer azt kérem a fiataloktól, hogy ne hallgassanak Zacher Gábor orvosra – mondta közösségi oldalára felöltött videójában Hollik István. A politikus emlékeztetett: hétfőn a parlament tárgysorozatba vette a javaslatot, miszerint annak elfogadása esetén a 18 éven aluliaknak tilos majd energiaitalt eladni. Mint mondta, ritka eset, de ezt minden párt támogatta, viszont az ismert orvos, Zacher Gábor nem.

Egyet igyál, abból nem lesz baj

– mondta a téma kapcsán az ismert toxikológus. Ugyan Zacher Gábor szerint ez csak egy kampányfogás, de ezt Hollik István visszautasítja, ugyanis valódi, komoly problémának tartja és szerinte a számok is ezt mutatják. Kifejtette: egy kutatás szerint a 18 év alattiak 78 százaléka fogyaszt energiaitalt, 

ráadásul minden ötödik 10 és 14 év közötti gyermek rendszeresen fogyasztja még reggelire is.

 – Tömeges jelenségről van szó, és ha ennek van egészségügyi kockázata, akkor az bizony komoly probléma – vélekedett. Emlékeztetett, Zacher Gáboron kívül az orvosok között egyetértés van abban, hogy ez bizony káros a gyermekekre. A Magyar Gyermekorvosok Társasága több külföldi tanulmányra hivatkozva egyértelműen kimondja, hogy az energiaitaloknak a gyermekek normál étrendjében nincs helye – mondta. Hollik István kiemelte: 

évente több mint száz olyan esetet rögzítenek, amikor az energiaital-fogyasztás miatt mentőellátásra van szükség 18 év alatti fiatalok esetében.

– Szóval én tiszteletben tartom Zacher Gábor véleményét, de nem értek vele egyet. Ahogy az orvosok döntő többsége sem, ezért kiállunk a javaslatunk mellett, hogy ezzel is megvédjük a gyermekeinket – szögezte le Hollik István.

Borítókép: Zacher Gábor (Fotó: MTI/Mohai Balázs)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.