Lázár János megmutatta, milyen lesz az új egyetemi központ a Palotanegyedben

Legyen béke és egyetem! – fogalmazott a miniszter.

2024. 04. 03. 14:22
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Az ország egyik legrégebbi és legnagyobb egyetemének új campust építünk a VIII. kerületben – számolt be közösségi oldalán Lázár János. A közlekedési miniszter kiemelte:

a campus a Palotanegyedhez és a katolikus iskolához méltó épület lesz, amely azonban nem épülhet meg anélkül, hogy a helyiekkel ne egyeztessük: az építkezéssel párhuzamosan hogyan fejlesszük, újítsuk fel a környéket.

– Ők mondják el, hogyan kárpótoljuk őket az építkezés okozta kellemetlenségért: mely homlokzatok vagy utcák újuljanak meg, mélygarázst vagy parkolóházat építsünk és hogy hozzunk-e létre több közparkot – mutatott rá a miniszter.

Lázár János arról is beszélt, szakmai viták persze lehetnek az új sportcsarnokról, kollégiumról vagy éppen az egykori Magyar Rádió épületéről, két dolgot azonban már most is biztosan tudnak: az egyetem új campusát megépítik, és csak a helyiek mondhatják meg, hogyan fejlesszék a környéket.

– Legyen béke és egyetem! – összegzett a közlekedési miniszter.

Borítókép: A Palotanegyedben épülő új campus látványterve (Fotó: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.