Következő mérkőzések
Skócia
21:002024. június 23.
Magyarország
Svájc
21:002024. június 23.
Németország

Elmondta a szakértő, hogy mennyi esélyük volt a túlélésre a verőcei hajóbaleset áldozatainak

Voltak körülmények, amelyek nagyban rontották a túlélési esélyeket.

Forrás: ATV2024. 05. 21. 13:50
Person,,Hands,And,Helping,With,Life,Jacket,For,Safety,,Security
illusztráció Fotó: Shutterstock
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bár még vizsgálják, hogy pontosan hogyan történhetett meg a halálos hajóbaleset Verőcénél, valószínűnek tűnik, hogy a motorcsónak ment neki a szállodahajónak – mondta Vígh János ipari búvároktató az ATV Start című műsorában. Beszélt arról is, szigorú szabályok vonatkoznak arra, hogy milyen távolságra lehet megközelíteni a hajókat, amit szigorúan be kell tartani. 

Beszámolt arról is, hogy ekkora méretű kishajóhoz már szükséges vízijártassági képzettség, a vezetőnek tudnia kell a szabályokat, és leszögezte, mindig a szállodahajónak van elsőbbsége ilyen esetekben.

A víznek nem a papírra van szüksége, hanem a tudásra. A rendőrnek van szüksége a papírra

– fogalmazott, és tájékoztatott arról is, hogy mentőmellényt 14 év alatt kötelező viselni, de egyébként biztosítani kell minden utasnak a hajón. A kérdésre, hogy többen túlélik-e a hajózást, ha az áldozatok viselnek mentőmellényt, úgy fogalmazott: 

a mentőmellény csak akkor nem tud segíteni, ha a vízbe esett ember egy hajó alá kerül. Onnan minél hamarabb menekülni kell.

Vígh János arról is beszélt, hogy a túlélési esélyeket nagyban rontotta, hogy egyrészt nagy erejű volt az ütközés, másrészt éjjel, sötétben. Emellett egy nagy sodrású folyón történt a baleset, aminek a hőmérséklete még nem alkalmas a fürdőzésre. 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.