Következő mérkőzések
Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia

Kamionnal ütközött egy busz, lezárták az M5-öst

Helyzetjelentés az utakról szombat reggel.

2024. 05. 25. 8:19
illusztráció Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Összekoccant egy kamion és egy kisbusz az M5-ösön, Szeged és Szatymaz között – közölte a katasztrófavédelem.

A baleset az M5-ös autópálya 157-es kilométerénél, a Szeged felé vezető oldalon, Szeged és Szatymaz között történt.

A szegedi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket.

A sztráda érintett szakaszát teljes szélességében lezárták.

Az Útinform tájékoztatása szerint a tréler felborult, majd keresztben állt meg az autópályán. A 156-os kilométernél a sérült jármű mindhárom sávot elfoglalja, a forgalmat a 146-os kilométernél lévő Balástya csomópontnál az 5-ös főútra terelik.

Az M1-es autópályán, a főváros felé vezető oldalon a 129-es és a 133-as kilométer között tereléskiépítés miatt a külső sávot lezárták.

A kialakult torlódás meghaladta a három kilométert.

Baleset miatt

torlódás alakult ki az M0-s autóúton is,

a Megyeri híd irányába a 70-es kilométernél. Az érintett szakaszon forgalomkorlátozásra számítsanak.

 

Lezárások, forgalmat nehezítő akadályok

Heves és Nógrád vármegye határán, a 2131-es jelű Apc–Szarvasgede összekötő úton, az 1-es és a 4-es kilométerszelvények között nagy mennyiségű esővíz és hordalék került a burkolatra. A vízátfolyás helyenként 50 centiméter magas, ezért az érintett szakaszt lezárták.

Az M6-os autópályán, a 34-es kilométernél levő Ráckeresztúr–Ercsi–Martonvásár csomópontot felújítási munka miatt mindkét oldalon lezárták. A kerülőutat a 29-es kilométernél lévő Százhalombatta-dél csomóponton keresztül, a 6-os főút felé jelölték ki.

Átadták a személygépkocsi-forgalomnak az M6-os autópálya újabb szakaszát Bóly és Majs, azaz a 192-es kilométer és a 205-ös kilométer között.

Az új autópálya-szakasz egyelőre matrica nélkül használható.

Mivel az autópálya még nem használható a határig, emiatt a tranzit tehergépjárművek továbbra is az 56-os, illetve az 57-es főúton közlekedhetnek Horvátország felé.

A magyar–szlovén határszakaszon, Vas vármegyében, a Kétvölgy és Szentgotthárd közötti összekötőutat utat (7458-as jelű út) a szlovén határátkelőnél lezárták, a határátkeléshez Felsőszölnök felől lehet kerülni.

A magyar–román határszakaszon az M43-as autópályán, Csanádpalotánál a kilépésre várakozó kamionsor meghaladta az öt kilométert.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.