Következő mérkőzések
Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Lázár János: Megépítjük az M8-as autópályát és a V0-ás vasúti körgyűrűt is

Ez generációkra meg fogja oldani a dunaújvárosiak életét – jelentette ki az építési és közlekedési miniszter.

Forrás: MTI2024. 05. 29. 20:48
MAGYAR András; LÁZÁR János
Lázár János építési és közlekedési miniszter és Magyar András, a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltjének utcafóruma Dunaújvárosban (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Meg fogjuk építeni az M8-as autópályát és a V0-ás vasúti körgyűrűt, amely generációkra meg fogja oldani a dunaújvárosiak életét! – jelentette ki az építési és közlekedési miniszter dunaújvárosi utcafórumán.

LÁZÁR János
Lázár János utcafóruma Dunaújvárosban (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

Lázár János a Dózsa Mozi előtti téren összegyűlt nézőközönség előtt arról beszélt, hogy

az M8-as autópálya lesz Magyarország egyik legnagyobb közúti beruházása, amely az M7-es autópályától – Sárbogárd és Dunaújváros érintésével – Kecskemétig fog húzódni. Jelezte, hogy a kiviteli tervek idén elkészülnek, és a megvalósítást is elkezdik ebben a ciklusban.

A tárcavezető azt is elmondta, hogy megállapodtak a kínaiakkal a V0-ás vasúti körgyűrű megépítéséről, amelynek Dunán átívelő vasúti hídja a folyó átjárhatósága miatt csak egy helyen épülhet meg Magyarországon, Dunaújvárostól néhány kilométerre északra. Megjegyezte, hogy a legfontosabb vasúti átkelési pont a város mellett lesz, az M8-as autópálya szintén, vagyis létrejön a budapesti logisztikai körgyűrű, amelynek köszönhetően lehet a térségben munkahelyeket teremteni, gazdasági vállalkozásokat létrehozni, profitot termelni és generációkra megoldani a dunaújvárosiak életét.

Lázár János szerint egy olyan világban élünk, ahol a háborús helyzeteket nem szabad félvállról venni, és ha van nemzet a világon, amelynek nem érdeke, hogy háborúba keveredjen, az Magyarország. Példaként említette, hogy Románia átengedi az amerikaiaknak a légi támaszpontjait, tengeri támaszpontjait, katonai bázisait, így több tízezer amerikai katona van az országban azért, hogy adott esetben az amerikaiak be tudjanak avatkozni az orosz–ukrán háborúba.

Úgy vélte, ezzel Románia vállalja azt, hogy ennek a háborúnak a részesévé válik, ami nagyon nagy kockázat, ezt Magyarország nem teszi, mert egyetlen magyar életet sem akar kockáztatni sem az oroszok, sem az ukránok miatt.

A miniszter hangsúlyozta, aki a Fidesz–KDNP-re szavaz, segíti a kormány béke melletti kiállását. Megemlítette, hogy a háború elutasítottsága a baloldali szavazók között is 90 százalékos, tehát akik nem szavaztak eddig a kormánypártokra vagy nem szeretik Orbán Viktort, azoknak is érdemes rájuk adni szavazatukat, mert nem viszik közel Magyarországot a háborúhoz, szemben a többi párttal, amelyek a háború folytatásában érdekelt amerikaiaktól korábban felvették a nagy pénzt.

Lázár János a Fidesz–KDNP dunaújvárosi polgármesterjelöltjéről, Magyar Andrásról elmondta: a korábbi években nem volt Fidesz-szavazó, nem értett velük együtt, de hazafi, és csak ez számít, nem az, hogy jobb- vagy baloldali.

Emlékeztetett arra, hogy 2019-ben a dunaújvárosiak olyan embert választottak polgármesternek, akinek a vezetésével Dunaújvárosban nem nagyon történt semmi.

Mint mondta, a helyiek június 9-én tudnak ezen változtatni, s ezzel garantálni tudják, hogy jövője is legyen ennek a közösségnek, ne csak múltja. Azt ajánlotta a dunaújvárosiaknak, hogy olyan vezetőt válasszanak, aki reggeltől estig, a nap 24 órájában a városért dolgozik, s szerinte Magyar András ilyen ember.

Kérdésre válaszolva Lázár János elmondta: sem a miniszterelnök, sem a kormány, sem a Fidesz nem hibátlan, vannak jó döntéseik és vitathatók is, de

amikor végignézünk a politikai palettán, hogy ezt az országot, ezekben a háborús időben, gazdasági nehézségek idején kire bíznánk, akkor a mai lehetőségek közül Orbán Viktor a legjobb lehetőség az ország számára.

 

Borítókép: Lázár János és Magyar András utcafóruma Dunaújvárosban (Fotó:MTI/Máthé Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.