Következő mérkőzések
Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia

Rétvári Bence: Az Antifa mozgalom velejárója az erőszak

A bíróság ugyan házi őrizetbe helyezte az eddig börtönben lévő Ilaria Salist, de ez nem jelenti azt, hogy szabadon közlekedhet Budapesten – hangsúlyozta a lapunknak adott nyilatkozatban Rétvári Bence. A Belügyminisztérium államtitkára ugyanakkor felháborítónak nevezte, hogy a tavaly februári brutális szélsőbaloldali embervadászat első számú vádlottja egy szélsőbaloldali párt jelöltjeként indul az európai parlamenti választáson. Szerinte egy erőszakos bűnözői csoport tagja nem méltó arra, hogy az európai polgárokat képviselje.

2024. 05. 24. 17:48
Ilaria Salis Antifa per
Ilaria Salis Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A bíróság döntése nyomán került bűnügyi felügyelet alá, házi őrizetbe Ilaria Salis. Ez nem azt jelenti, hogy újra szabadon mászkálhat Budapest utcáin, hanem csak a bíróság által kijelölt ingatlanban tartózkodhat – nyilatkozta a Magyar Nemzetnek a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára azzal kapcsolatban, hogy a bíróság elrendelte a szélsőbaloldali támadássorozat első számú vádlottjának szabadlábra helyezését, miután családja letette a 16 millió forintos óvadékot. Az olasz nő most lábán nyomkövető bokaperecet visel, és a tárgyaláson kívül a megadott budapesti címén kell tartózkodnia. 

Rétvári Bence hangsúlyozta:

abban az esetben, ha megszegné a bűnügyi felügyelet magatartási szabályait, Salisnak súlyos jogi következményekkel kell számolnia. Enyhébb esetben pénzbírsággal sújtható, súlyosabb esetben a házi őrizetből visszakerül a börtönbe. Ha pedig megszökik és megpróbálja kivonni magát a büntető eljárás alól, akkor fogolyszökést követ el, ami önálló bűncselekmény és két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő – fejtette ki az államtitkár. 

Rétvári Bence felidézte, hogy Salis tavaly februárban bűntársaival együtt embervadászatot folytatott Budapest utcáin. – A mintegy húszfős csoport tagjai öt alkalommal, fényes nappal, vascsövekkel és viperákkal vertek véresre véletlenszerűen kiválasztott embereket a fővárosban. Volt olyan áldozat, akit könyörtelenül, irgalmat nem ismerve olyan erővel ütöttek, hogy huszonöt öltéssel kellett összevarrni a fejét – emlékeztetett a brutális támadássorozat következményeire. 

– A törvénytisztelő és békés polgárokat felháborítja, hogy Ilaria Salis egy szélsőbaloldali párt jelöltjeként indul az európai parlamenti választáson. Egy erőszakos bűnözői csoport tagja nem méltó arra, hogy az európai polgárokat képviselje. Mit képviselne, az utcai erőszakot, a fizikai agressziót, az ártatlan áldozatok ellen folytatott embervadászatot? – tette fel a kérdést Rétvári. 

Az államtitkár szerint nem szabad elfelejtenünk, hogy az Antifa-ügyben erőszakos bűnözők, embervadászok ellen folyik az eljárás. Nincs olyan ideológia, amely indokolná, hogy valaki hátulról, aljas módon, fényes nappal támadjon áldozataira. Az Antifa mozgalom velejárója az erőszak, célja, hogy a jelenlegi társadalmi rendet lebontsa, ezért a legszigorúbban kell fellépnünk az utcai erőszak ellen. Megvédjük a magyar emberek békéjét és biztonságát – jelentette ki Rétvári Bence.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.