Többször kérte a kislány a papát, hogy hagyja abba, hiába

Súlyosítást indítványozott a Győri Fellebbviteli Főügyészség abban az ügyben, amelyben egy tízéves kislány volt a szexuális bűncselekmény áldozata.

Forrás: Magyarország Ügyészsége2024. 05. 30. 12:05
Unhappy,Depressed,Teenage,Girl,Wearing,Sweatshirt,Sitting,On,Bed,Alone,lány,kislány,bántalmazás,pedofil,bánt,szomorú
illusztráció Fotó: Shutterstock
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sok időt töltött egy 2008-ban született gyermek a nagymamájánál és a férjénél a dunaújvárosi lakásukban. A férfi és a gyermek között jó kapcsolat volt, amit a férfi ki is használt, olyannyira, hogy amikor a lány tízéves lett, a vádlott rendszeresen szexuális cselekményt végzett vele. Nem is akárhogyna vette rá. 

Különböző jutalmakat ígért és adott is neki, hogy ezt hagyja, illetve hogy ne beszéljen senkinek erről.

A kislány aztán egyre nagyobb lett, így egyre jobban zavarta a vádlott viselkedése, ezért többször is rászólt, hogy hagyja abba, aminek az általa papának szólított vádlott nem tett eleget. A lány a traumatikus hatások miatt 2021-ben – ekkor volt tizenhárom éves – az iskolában elsírta magát, majd az iskolapszichológusnak elmondta, mi történik vele. Az édesanyja másnap feljelentést tett a rendőrségen.

A Székesfehérvári Törvényszék a vádlottat szexuális erőszak bűntette és szexuális visszaélés bűntette miatt tíz év fegyházbüntetésre, tíz év közügyektől való eltiltásra ítélte, valamint végleges hatállyal eltiltotta bármely olyan foglalkozás gyakorlásától, amelynek részeként tizennyolcadik életévét be nem töltött személlyel kerülne kapcsolatba. 

Kizárta a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségéből, kötelezte 1,7 millió forint bűnügyi költség megfizetésére.

Az  ítélet ellen az ügyész súlyosítás, a vádlott védője elsődlegesen felmentés, másodlagosan enyhítés érdekében fellebbezett.

A Győri Fellebbviteli Főügyészség álláspontja szerint a vádlott az erkölcsi és a jogi szabályokat is megszegte az éveken keresztül elkövetett bűncselekményekkel, ami a kislány érzelmi fejlődésében sérülést okozott, ezért súlyosabb büntetés kiszabása indokolt.

Az eljárás másodfokon a Győri Ítélőtábla előtt folytatódik.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.