Következő mérkőzések
Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Zéró tolerancia az antiszemitizmussal szemben

Az államtitkár szerint újfajta antiszemitizmus van kialakulóban Európában.

Forrás: MTI2024. 05. 23. 19:23
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem szabad egyetlen lépést sem megengedni az antiszemitizmus és az erőszak irányába – mondta el Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára csütörtökön Vácott. 

Rétvári Bence, a térség KDNP-s országgyűlési képviselője Vác és a Dunakanyar zsidósága deportálásának 80. évfordulója alkalmából rendezett megemlékezésen arról beszélt, hogy korábban úgy gondolták, az antiszemitizmus és a háború a múlthoz tartozik, amely nem fog visszatérni.

Hozzátette, az elmúlt években szembesülni kellett azzal, hogy új antiszemitizmus alakult ki Európában, amely az illegális migrációval érkezett.

A második világháború óta az elmúlt évben nőtt a legnagyobb mértékben az antiszemita támadások sora, „Németországban naponta átlagosan öt ilyen bűncselekményeket követnek el

– tette hozzá az államtitkár.

Borítókép: Cipők a Duna parton (Forrás: Magyar Nemzet)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.