Következő mérkőzések
Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

A vállalatvezetők kétharmadának nincs terve arra, hogyan integrálja a mesterséges intelligenciát a cégébe

Miközben óriási lendületet adhat az MI a gazdaságnak.

Forrás: Infostart2024. 06. 16. 21:19
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A cégtulajdonosok zöme ma már olyan munkavállalókat keres, akik értenek a mesterséges intelligenciához, de többségük még nem tudja, hogyan használja azt a cég működésében – mondta az InfoRádióban a Microsoft Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója – írta az Infostart.

A felmérésekből kiderül, hogy egyre többen fogadják el Magyarországon is a mesterséges intelligencia elterjedését – mondta Szabó Péter. A Microsoft Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója az Infoparlament konferencián azt mondta: a munkáltatók 66 százaléka már nem alkalmazna olyanokat, akik nem értenek a mesterséges intelligenciához (MI), vagy legalábbis nem tudják azt készségszinten használni.

Még meglepőbb az, hogy ugyanezeknek a vezetőknek a 71 százaléka már a mesterséges intelligencia használatát fontosabbnak tartja, mint az adott munkakör ellátásához szükséges szakmai tapasztalatokat. Vagyis az, hogy valaki ért az MI-hez, fontosabb lehet, mint akár több évtizednyi munkahelyi gyakorlat

– hangsúlyozta az ügyvezető igazgató.

Szabó Péter másfelől arra is rámutatott, hogy a vállalatvezetők kétharmadának nincs terve arra, miként vezesse be a mesterséges intelligenciát a saját cége mindennapjaiba.

14 ezer százalékkal, vagyis a 142-szeresére nőtt azoknak a LinkedIn profiloknak a száma, amelyek tulajdonosai azt írták az életrajzukba, hogy értenek az MI-hez. Világviszonylatban 800-900 millió ilyen profilról beszélünk, tehát ennyien jelezték, hogy valamilyen módon tudják alkalmazni a mesterséges intelligenciát, legyen az a Copilot, a ChatGPT, vagy bármi más 

 – tette hozzá.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.