Következő mérkőzések
Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Elázik az ország, kiadták a riasztást + videó

Jelentős mennyiségű csapadék vagy felhőszakadás, néhol jégeső és viharos szél is kialakulhat.

2024. 06. 26. 7:10
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Figyelmeztető előrejelzést adott ki a HungaroMet Magyarország területére ma éjfélig. Hajnalban, reggel a Dunántúl északi részén, valamint délkeleten, majd várhatóan a Duna–Tisza-közének középső tájain többfelé fordulhatnak elő zivatarok egy dél felől északra helyeződő zivatarrendszer hatására.

A zivatarok környezetében lokálisan jelentős mennyiségű csapadék vagy

felhőszakadás, néhol jégeső, viharos szél is kialakulhat.

 

Szerdán a déli, kora délutáni óráktól éjfélig egyre több helyen várhatók zivatarok, amelyek rendszerbe szerveződhetnek.

A zivatarokat helyenként viharos szél, jégeső, felhőszakadás kísérheti. Elsősorban az ország délnyugati felében, illetve a középső országrészben néhol felhőszakadás, óránként 90 kilométer feletti erősségű széllökés, illetve jégeső is előfordulhat.

 

Az elvonuló zivatarok mögött délelőtt a legtöbb helyen átmenetileg csökken a felhőzet és a csapadék esélye. A nyugati, délnyugati tájakon viszont több maradhat a felhő, a zivatarok estére rendszerbe szerveződhetnek. A déli, délkeleti szél a zivatarokat leszámítva legfeljebb élénk lesz.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 33 fok között valószínű, nyugaton, délnyugaton az alacsonyabb, délkeleten a magasabb értékekkel. Késő estére általában 20 és 26 fok közé hűl le a levegő.

 

Kiadták a riasztást

Elsőfokú, citromsárga riasztást adott ki felhőszakadások veszélye miatt a HungaroMet – közölte a katasztrófavédelem. Az érintett területeken rövid idő alatt akár több mint huszonöt-harminc milliméter eső eshet.

Zivatarok kialakulása miatt is érvényben van elsőfokú, citromsárga riasztás. Az érintett területeken elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként megerősödhet a szél, és jégeső is előfordulhat.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Varga György)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.