Kiadták a riasztást keddre: heves eső, szél és jég is jöhet + videó

Még éjszakára sem csillapodik le az időjárás.

2024. 06. 25. 6:31
Vihar illusztráció
Fotó: Pexels
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Amíg az ország nyugati felén felhős időre, addig a középső és keleti tájain szikrázó napsütésre ébredünk kedden, ám ez sem tart majd sokáig. A HungaroMet tájékoztatása szerint a délelőtt folyamán egyre erőteljesebbé válik a gomolyfelhő-képződés:

a délről észak felé vonuló záporok, zivatarok is egyre nagyobb számban valószínűek, akár felhőszakadás is előfordulhat.

Kedd délután több helyen alakulhat ki zápor és zivatar (Forrás: HungaroMet)

Kiadták a figyelmeztetést

Kedd délelőtt zivatarok után a délután sem lesz nyugodt, dél felől tovább labilizálódik a légkör és újabb hullámban várható zivatarok kialakulása, melyeket kiemelten délen, délkeleten felhőszakadás, viharos széllökések és jégeső kísérhet, emiatt a meteorológusok figyelmeztetést adtak ki. Az előrejelzés szerint a viharok éjszakára sem csitulnak el, áttolódnak az északi tájakra. 

A legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 33 Celsius-fok között valószínű. Késő estére 21 és 26 Celsius-fok közé csökken a hőmérséklet.

 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.