Felgyújtotta a fia házát egy borsodi férfi, és élőben közvetítette

Vádat emeltek az elkövető ellen.

2024. 06. 26. 11:47
-
Odessza, 2022. március 6.
Önkéntesek által készített Molotov-koktélok a délnyugat-ukrajnai Odessza kikötõvárosban 2022. március 6-án. Vlagyimir Putyin orosz elnök február 24-én rendelte el katonai mûvelet végrehajtását Ukrajnában.
MTI/EPA/Maria Senovilla
Fotó: Maria Senovilla
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Minősített emberölés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség egy borsodi férfi ellen, aki élőben közvetítette, ahogy égő benzines palackot dob a fia házára – tájékoztatta a főügyészség az MTI-t.

A vádlott tavaly július elején egy benzinnel előre megtöltött félliteres műanyag palackkal elment a vele haragos viszonyban lévő fia családi házához egy borsodi kisvárosba.

Az ingatlan udvarához érve a flakon tetején lévő kanócot meggyújtotta, majd „égjetek, kutyák!” felkiáltással a házra dobta.

A palack lepattant az egyik ablakról, és a faszerkezetű előtetős kerti részen a földre esett.

A vádlott fia kiszaladt a házból, majd kiskorú testvérével együtt elkezdték oltani a tüzet és értesítették a tűzoltókat. A vádlott saját cselekményét és az oltást is élőben közvetítette egy közösségi oldalon, miközben ismételten a ház felgyújtásával fenyegetőzött.

A letartóztatásban lévő vádlottal szemben az ügyészség fegyházbüntetést indítványozott, azzal, hogy nem bocsátható feltételes szabadságra.

Borítókép: Illusztráció (MTI/EPA/Maria Senovilla)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.