Félrevezeti a közvéleményt a választási megfigyelő szervezet jelentése

Ifj. Lomnici Zoltán, a CÖF–CÖKA szóvivője elmondta, hogy a Választási Megfigyelő Szervezetek Európai Hálózata megdöbbentően viselkedett.

2024. 06. 14. 11:51
BPM_20211020 (5)
Ifj Lomniczi Zoltán CÖF Sajtótájékozatató 20211020 Budape Fotó: Bach Máté
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Szándékosan akarják félrevezetni a közvéleményt – fogalmazott ifj. Lomnici Zoltán, a Civil Összefogás Fórum – Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖF–CÖKA) szóvivője annak kapcsán, hogy a szervezettel nemrég egyeztetett a Választási Megfigyelő Szervezetek Európai Hálózata (ENEMO). Mint közölte, az ENEMO kérte a találkozót, amiről ígéretük szerint részrehajlásmentes jelentést készít a választási megfigyelő szervezet. Ifj. Lomnici Zoltán a megbeszélés kapcsán azt mondta, olyan szenzitív pénzügyi adatokra voltak kíváncsaik, amelyek csak a hatóságokra tartoznak.

Döbbenten tapasztaltuk, hogy a jelentésben más szervezetekkel egy lapon említenek minket, ami abból a szempontból aggályos, hogy a CÖF–CÖKA-val egyedül tárgyaltak, ami alkalmas a megtévesztésre

– fogalmazott a szóvivő. Leszögezte, hogy az egyeztetésen semmilyen olyan információt nem kaptak, amiket később megfogalmazott az ENEMO a jelentésében.

Az ENEMO kapcsán megdöbbentőnek nevezte azt is, hogy a szervezet véleménye szerint tisztességtelen, ha az utolsó pillanatban lép vissza egy jelölt a választásokon. Ifj. Lomnici Zoltán elmondta, hogy több hazai és nemzetközi példa van arra, amikor az egyik jelölt az utolsó pillanatban lép vissza a választáson. – Karácsony Gergely tisztázatlan körülmények között lépett vissza Márki-Zay Péter javára, így a balliberális oldal részéről a kritika komolytalan és alaptalan – emlékeztetett a szóvivő arra, hogy 2021-ben a baloldali előválasztáson az utolsó pillanatban lépett vissza Budapest főpolgármestere a hódmezővásárhelyi városvezető javára.

– Amennyiben az európai parlamenti választások nyomán tud egyesülni az Orbán Viktor miniszterelnök, a Giorgia Meloni olasz kormányfő, az Olasz Testvérek vezetője és a Marine Le Pen, a francia Nemzeti Tömörülés elnöke által képviselt szellemiség, végre a feje tetejéről a talpára lehet állítani az Európai Uniót – jelentette ki Csizmadia László, a CÖF-CÖKA elnöke a sajtótájékoztatón. Mint mondta, az EP-választások igazolták, hogy az emberek sokaságának megrendült a bizalma számos ország vezető politikusaiban és uralkodó pártjaiban, ugyanakkor a Fidesz-KDNP és Orbán Viktor kormánya megerősítő felhatalmazást kapott békepárti politikája folytatására.

Európában összeomlóban van az álliberalizmus, és vitathatatlan a jobboldali előretörés, ami történelmi változást jelent. A középhatalmak, vagyis Franciaország, Olaszország és Németország népei országaik szuverenitása mellett szavaztak és elutasították az európai szuperálam koncepcióját

– fűzte hozzá a szervezet elnöke.

Szerinte a nyílt társadalom lopakodó veszélye most is fennáll. – Az Európai Néppártba settenkedett álliberális erők áljobboldali módszerekkel ismét elűznék a szabadság szellemét. Lásd Magyar Péter elbódított seregét, rögtön hozzákapcsolva Manfred Weber kétkaros ölelését. Ugyanakkor a valós nemzeti érdekeket képviselő, az illegális bevándorlást ellenző, a gendert elutasító békepártiak végre egyensúlyt tudnak kialakítani az Európai Unióban – értékelt Csizmadia László.

Borítókép: Ifj. Lomnici Zoltán, a CÖF–CÖKA szóvivője (Fotó: Bach Máté)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.