Következő mérkőzések
Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Rendkívüli közgyűlést kezdeményez a Fidesz a korrupcióval gyanúsított alpolgármester ügyében

Felszólították a főpolgármestert, hogy azonnali hatállyal hívja vissza Czeglédy Gergőt a BKK felügyelőbizottságából.

Forrás: MTI2024. 06. 26. 16:03
Budapest, 2024. június 26.
Wintermantel Zsolt, a Fidesz-KDNP fõvárosi frakciójának vezetõje sajtótájékoztatót tart a Városháza pop-up parkban 2024. június 26-án. Wintermantel Zsolt felszólította Karácsony Gergely fõpolgármestert, hogy hívja vissza a Budapesti Közlekedési Központ felügyelõbizottsági tisztségébõl a korrupciógyanúba keveredett Czeglédy Gergõt, Óbuda-Békásmegyer baloldali alpolgármesterét.
MTI/Bruzák Noémi
Fotó: MTI/Bruzák Noémi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Czeglédy Gergő, a BKK felügyelőbizottsági tagja, aki korábban Hagyó Miklós kabinetfőnöke volt és jelenleg Óbuda-Békásmegyer alpolgármestere, előzetes letartóztatásban van – emlékeztetett közösségi oldalán a Fidesz budapesti szervezete.

De hol van ilyenkor Karácsony Gergely?

– tették fel a kérdést, hozzátéve: a főpolgármester ahelyett, hogy intézkedne, inkább tetoválásokkal pózőrködik, és cinikus válaszokat küld a sajtó megkeresésére a botránnyal kapcsolatban.

Arra a kérdésre, hogy visszahívják-e a közpénzek ellenőrzését végző felügyelőbizottságból Czeglédy Gergőt, azt a lekezelő választ adta, hogy a közgyűlés nem ülésezik októberig

– idézték fel, és arra szólították fel Karácsony Gergelyt, hogy a szervezeti és működési szabályzatban biztosított jogával élve azonnali hatállyal hívja vissza Czeglédyt a BKK felügyelőbizottságából.

Amennyiben nincs bátorsága szembeszállni főnökével, Gyurcsány Ferenccel, akkor hívjon össze rendkívüli közgyűlést, ahol dönteni lehet a korrupcióval vádolt politikus visszahívásáról

– jelezte a párt. Közölték, hogy ha Karácsony Gergely erre nem képes, a Fidesz–KDNP fővárosi frakciója fogja kezdeményezni rendkívüli közgyűlés összehívását.

Mint arról már beszámoltunk, nemrég őrizetbe vették, majd letartóztatták Czeglédy Gergőt, Óbuda MSZP-s alpolgármesterét. A politikus a gyanú szerint százmillió forint kenőpénzt vett át, az ügyében eljáró nyomozási bíró pedig elrendelte a minősített hivatali vesztegetés elfogadásának bűntettével gyanúsított alpolgármester egy hónapos letartóztatását.

Czeglédy kerületi alpolgármesteri posztja mellett a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) felügyelőbizottsági tagjaként is tevékenykedik, azaz feladatai közé tartozik a fővárosi közlekedési közszolgáltató vállalat törvényességi ellenőrzése. A Városházán nemrég tartott háttérbeszélgetésen Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes arra a kérdésre, hogy visszavonják-e Czeglédy Gergő tagságát a BKK felügyelőbizottságában, közölte:

ebben a főpolgármesteri ciklusban már nem terveznek több közgyűlést tartani, Czeglédy mandátuma pedig mindenféleképpen lejár néhány hónapon belül.

Vagyis a közgyűlés hiányában az óbudai korrupciós botrány egyik fő gyanúsítottja, Czeglédy Gergő októberig a BKK felügyelőbizottságának tagja maradhat, annak ellenére, hogy jelenleg is előzetes letartóztatásban van.

Borítókép: Wintermantel Zsolt sajtótájékoztatót tart a Városháza pop-up parkban (Fotó: MTI/Bruzák Noémi)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.