Következő mérkőzések
Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Karácsony bejelentette, hogy új választást szeretne Budapesten

A főpolgármester az érvénytelen szavazatok manipulálásával vádolja a hatóságokat, és a voksolás megismétlését követeli.

2024. 06. 13. 16:28
HZ1_3018
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Karácsony Gergely a Nemzeti Választási Iroda Alkotmány utcában található épülete előtt tartott mai sajtótájékoztatójában azzal vádolta a kormánypártokat, hogy Szentkirályi Alexandra visszalépésével megtévesztette a választókat.

A főpolgármester a sajtótájékoztató során Vitézy Dávid támadásába kezdett, és ismét kormánypártisággal, illetve a szavazók átverésével vádolta meg. Az érvénytelenített szavazatok újraszámolásával kapcsolatban Karácsony szerint sem a korábbi gyakorlat, sem pedig a jogszabályok nem indokolják az újraszámlálást. 

Az újraszámlálás ellenőrzése kinyitott egy ajtót, amelyen keresztül aggasztóbbnál aggasztóbb események történtek

– jelentette ki a főpolgármester, majd megemlítette, tudnak olyan kerületről, amelyben az urnák kinyitásakor nem voltak jelen a választási biztosságok ellenzéki delegáltjai. 

Karácsony Gergely a Nemzeti Választási Bizottsággal szemben is megfogalmazott kritikát, és azt állította, semmi sem garantálja, hogy az újraszámlálás során ne manipulálják az érvénytelen szavazatokat. 

Az újraszámlálás során semmilyen jogállamisági elv nem valósul meg

– mondta el a főpolgármester, aki ezen problémák felmerülése okán a szavazás megismétlését kezdeményezi, függetlenül a holnapi újraszámlálás eredményétől. 

A szavazás megismétléséért Karácsony Gergely elmondása szerint demonstrációt is szervez holnap 18 órára a Nemzeti Választási Iroda épülete elé. 

Borítókép: Karácsony Gergely főpolgármester (Fotó: Havran Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.