Következő mérkőzések
Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Karácsony előkerült, és gyorsan mondott is néhány okosságot

A szavazatokat feltehetően újra megszámolják.

2024. 06. 10. 6:34
Karácsony Gergely eredményváró
Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Úgy tűnik, hogy Budapest köztársaság marad, és nem lesz részvénytársaság – jelentette ki Karácsony Gergely főpolgármester hétfő hajnalban Budapesten, a Városháza parkban tartott eredményváróján, miután 

a regnáló főpolgármester 228 szavazattal megnyerte a vasárnapi önkormányzati választást Vitézy Dáviddal szemben. A DK–MSZP–Párbeszéd–Zöldek jelöltje a voksok 47,53 százalékával (371 467 szavazat) nyert, míg az LMP jelöltje 47,49 százalékot ért el (371 143 szavazat).

Karácsony Gergely úgy fogalmazott, még mindig van néhány százaléknyi bizonytalanság, de azért úgy tűnik, hogy – még ha szoros is az eredmény – Budapest köztársaság marad, és nem lesz részvénytársaság. Közölte: 

tudja, még lesz egy kis huzavona, mire pontot tehetnek a folyamat végére, de hisz abban, hogy Budapest megmarad sokszínű, szabad és szolidáris városnak.

– Az elmúlt időszakban a hatalom mindent megtett azért, hogy a budapestieket megfossza attól, hogy ez a város újra az ő otthonuk legyen. Módosították a jogszabályokat az utolsó percben, eljátszották azt, hogy két vasat is tartanak a tűzben, pedig pontosan lehetett tudni, hogy a végén csak aztán egy jelölt marad – sorolta kifogásait Karácsony Gergely. 

Szerinte az európai parlamenti és az önkormányzati választások eredményei azt mutatják, hogy a budapestiek és a magyar polgárok nem akarnak már Orbánisztánban élni, és mutatja azt is: új korszak kezdődik a kormánnyal kritikus oldalon is.

 – Ez azt jelenti, hogy az elkövetkező napokban még több együttműködésre, összefogásra kell találnunk azért, hogy Budapestet meg tudjuk őrizni szabadnak – mondta Karácsony.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.