Karácsonynak még a kampányfinisben is fontosabb a Pride, mint a választás

Ráadásul a főpolgármester a kampány alatt újíttatja fel a budai álomlakását is, amiből nagyon elege van a szomszédainak.

2024. 06. 07. 17:14
KARÁCSONY Gergely
Karácsony Gergely (Fotó: MTI/Bruzák Noémi)
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Karácsony Gergelynek még a kampány hajrájában is fontosabb az LMBTQ-propaganda, mint a választás.

A balliberális főpolgármester idén is újra kitűzte a Városházára a szivárványos zászlót,

mondván, hogy kezdődik az úgynevezett Pride-hónap, amire ő nagyon büszke.

„Történhet bármi, mindig és mindenkor ki kell állnunk ennek a városnak az elvei és értékei mellett. Kezdődik a Pride hónap, és mint az elmúlt öt évben, most is kikerült a Városházára a szivárványos zászló. Mert ott a helye. Mert ennek a városnak a nagyszerűségét a sokszínűsége adja. Mert itt a szerelem az szerelem, a család az család...” – írta a szokásos LMBTQ-propaganda sorait a regnáló főpolgármester a legfrissebb bejegyzésében.

Forrás: Karácsony Gergely Facebook-oldala

 

Karácsonyt a főváros kevésbé, a lakása annál inkább érdekli

A regnáló főpolgármester a kampány hajrájában végezteti a budai luxuslakásának a felújítását is.

Miközben Budapestet az elmúlt négy és fél évben a csőd szélére sodorta a balliberális városvezetés és szinte semmi nem épült, Karácsony Gergely egy budai álomlakással gyarapodott tavaly. Az Origo házban lakó olvasója hívta fel a lap figyelmét, hogy a főpolgármester lakása épp a kampány alatt esik át egy teljes körű felújításon, amely a szomszédokat zavarja, mivel rendkívül nagy zajjal és porral jár. A jelenlegi főpolgármester a felújítással járó problémák elkerülése érdekében a családjával együtt elköltözött otthonról a kampány idejére – írta meg az Origo.

Karácsony Gergely a II. kerületben, Buda egyik legdrágább részén, a Pasaréti tér környékén lévő Gábor Áron utcában vásárolt feleségével közösen egy közel száz négyzetméteres lakást tavaly.

 

Karácsony Gergely lakásvásárlás
Forrás: Origo

A főpolgármesternek – Budapesttel szemben – olyan jó a pénzügyi helyzete, hogy éppen most, a kampányban esik át teljes körű felújításon az értékes lakás. Felmerülhet a kérdés, hogy vajon van-e összefüggés Karácsony Gergely luxuslakásának felújítása és a Lánchíd körüli korrupciós botrány között? – tette fel a kérdést a lap.

Karácsony Gergely lakásfelújítás
Fotó: Origo

 

Budapesten nem épült szinte semmi

Miközben Karácsony felújítja a budai luxusotthonát, addig a fővárosban szinte semmi nem épült, és az ígéreteit sem tartotta be a főpolgármester.

Nem valósult meg többek között az Észak-Csepelre és Külső-Ferencvárosba hazudott „Budapesti Nagyerdő”, a budai fonódó mintájára beígért pesti fonódó villamos, amely összekötötte volna a 14-es és 47–49-es villamosokat.

Karácsony ígérete volt az M3-as és az M4-es metró meghosszabbítása, az M2-es metró HÉV-vel történő összekötése, de ezekben az ügyekben sem történt előrelépés több mint négy év alatt.

Ráadásul Karácsony Gergelynek mindezek ellenére jut arra ideje, hogy a DK vidéki kampányrendezvényein szerepeljen. Összegezve tehát elmondható, hogy

a főpolgármester szinte mindennel foglalkozik, csak Budapest valódi problémái hagyják hidegen még így a választási kampány hajrájában is.

Borítókép: Karácsony Gergely (Fotó: MTI/Bruzák Noémi)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.