Következő mérkőzések
Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Közeledik a vihar, egyes településeket már elvert a jégeső

Van olyan település, ahol cseresznye nagyságú jég esett.

Forrás: Vas vármegyei hírportál2024. 06. 22. 13:05
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Közeleg a hidegfront, az átvonuló vihar borsó nagyságú jégesőt hozott magával több Vas vármegyei településen is – számolt be a Vaol. A Kőszegi Időjárás Előrejelzés közösségi oldalán egy fotóval arról számoltak be, hogy Gyöngyösfalu nem úszta meg az ítéletidőt, de a bejegyzés alatti hozzászólásokból kiderült, Őriszentpéteren, Magyarszecsődön is borsó nagyságú jégdarabok estek, Iváncon pedig valamivel nagyobbak hulltak. 

Jégeső Iváncon (Forrás: Facebook)

Mint arról lapunk is beszámolt, szombaton napközben elsősorban az ország délkeleti, keleti felén valószínű zivatar, és nagy területen, akár több hullámban heves zivatarok is kialakulhatnak. 

Jégeső Gyöngyösfaluba (Forrás: Facebook)

A zivatarokat általában viharos, óránkénti 60 kilométer/órásnál erősebb szél, intenzív csapadék és jégeső kísérheti, heves zivatar esetén erősen viharos, óránkénti 90 kilométer/órásnál is erősebb széllökés, nagy méretű jég és felhőszakadás fordulhat elő. 

Jégeső Iváncon (Forrás: Facebook)

Az előrejelzés szerint szombatról vasárnapra virradó éjszaka sem csillapodik a zivatartevékenység. A HungaroMet felhívta a figyelmet arra, hogy

az időjárási helyzetre tekintettel akár a legmagasabb fokú, piros riasztást is kiadhatják.

Közölték azt is, hogy az éjszaka érkező hidegfront hatására az ország északi, északnyugati felén megszűnik a hőség, de a Dunántúl délkeleti részén, valamint az Alföldön északnyugatról délkelet felé haladva egyre magasabb középhőmérséklet valószínű, elsősorban Csongrád-Csanád és Békés vármegyékben a napi középhőmérséklet értéke meghaladhatja a 29 Celsius-fokot.

Borítókép: Jégeső (Forrás: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.