Következő mérkőzések
Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Véget ér a kánikula? Mutatjuk, hogy milyen időjárásra számíthatunk ma

A korábbi napsütés helyett sok helyen borongós időre lehet számítani.

2024. 06. 22. 7:28
Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pexels)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szombati napon a Hungaromet előrejelzései szerint továbbra is sok napsütés várható, azonban gomolyfelhők képződhetnek, amelyek az ország keleti, délkeleti felén tornyosulnak magasabbra. 

Az éjszaka folyamán is sok helyen esett csapadék országszerte, és napközben is többfelé várható zápor, zivatar, majd délután a csapadéktevékenység súlypontja az ország keleti felére húzódik át. Arrafelé több hullámban valószínűek záporok, zivatarok, sőt heves (szupercellás) zivatarok is kialakulhatnak, amelyeket felhőszakadás, nagyobb méretű jég, valamint viharos, erősen viharos széllökések kísérhetnek. 

A szél északira, északnyugatira fordul, helyenként megerősödik. Zivatarok környezetében viharos, akár erősen viharos széllökések is lehetnek. Délutánra 26 és 36 Celsius-fok közé melegszik fel a levegő, északnyugaton lesz a leghűvösebb, míg délkeleten a legmelegebb. Késő estére 19 és 25 Celsius-fok közé hűl le a levegő.

Egy érkező hidegfront hatására kezdetben főként a Dunántúlon és az ország középső észak–déli sávjában fordulhatnak elő elszórtan zivatarok. A zivatartevékenység súlypontja napközben várhatóan fokozatosan az ország keleti, délkeleti felére helyeződik, s ekkor már heves zivatarok kialakulásához is kedvezőek lehetnek a feltételek.

Mindeközben a Köpönyeg.hu orvosmeterológiai előrejelzése szerint egy gyenge hidegfronti hatás terheli szervezetünket. A megfigyelések szerint ilyenkor a szív- és érrendszeri betegeknél mellkasi fájdalom, vérnyomás-ingadozás jelentkezhet, valamint a stroke kialakulásának kockázata is magasabb lehet. A frontra érzékenyeknél általános tünetként fejfájás, vérnyomás-ingadozás, szédülés jelentkezhet, valamint a rosszullétek gyakorisága is megnőhet, a krónikus betegségek tünetei is felerősödhetnek. 

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.