Megszólalt a szakértő, miután egerészölyv támadott meg egy biciklist

Majdnem beborult a bokorba a biciklijével a férfi, amikor megtámadta az egerészölyv.

Forrás: Tények2024. 06. 24. 12:28
Common,Buzzard,(buteo,Buteo),Portrait,egerészölyv
illusztráció Fotó: Shutterstock
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Valószínű, hogy a madár azért támadtott, mert a fiókáit védelmezte. Megpróbálta minél előbb a fészektől messze terelni vagy elijeszteni az arra kerékpározó férfit – fogalmazott Orbán Zoltán ornitológus a Tényeknek, aki azt is kiemelte, hogy

az egerészölyv nem okoz sérülést, ugyanis nagyon ritka esetről van szó.

Az egerészölyv bár nagy testű, ám nagyon könnyű testfelépítésű ragadozómadár, fő zsákmányai a mezei pockok, egerek, tehát a kisrágcsálók. Orbán Zoltán azt javasolja, hogy aki ilyen támadás áldozata lesz, azzal védekezhet, ha szembe fordul a madárral és csapkod a levegőben.

Korábban a Magyar Nemzet is beszámolt a támadásról. 

A férfi a Tényeknek azt mondta, bár nem különösebben ijedős, mégis nagyon megijedt, amikor az állat leverte a sapkát a fejéről és majdnem beborult a bokorba a biciklijével. 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.