Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Németh Zsolt: Kiváló politikai lehetőség Magyarország számára az uniós elnökség

Az Országgyűlés külügyi bizottságának elnöke jelezte, hogy erős mandátumot kaptak a kormánypártok a magyar álláspont képviseletére.

2024. 06. 11. 10:33
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Húsz nap múlva megkezdődik Magyarország európai uniós elnöksége – fogalmazott Németh Zsolt, a Fidesz képviselője a parlamentben elmondott napirend előtti felszólalásában. Az Országgyűlés külügyi bizottságának az elnöke a vasárnap lezajlott európai parlamenti választás kapcsán elmondta, hogy nagyon erős mandátumot kaptak a kormánypártok arra, hogy a migráció, a gender, valamint a háború kérdésében képviseljék a magyar álláspontot.

Mint jelezte, az intézményi ciklusváltás lesz a legfontosabb feladata a magyar elnökségnek. Kiemelte, hogy egy kiváló politikai lehetőség Magyarország számára, hogy a partnerek megszabaduljanak a hazánkkal szembeni előítéletektől.

A jobboldalon egy új európai politikai család van születőben, ami Magyarország mozgásterét is kibővítheti

– jegyezte meg.

Németh Zsolt elmondta, hogy Ursula von der Leyen elnöksége alatt az Európai Bizottság alkalmatlannak bizonyult arra, hogy Európa új irányt vegyen. Emlékeztetett, hogy hazánk 2011-es uniós elnöksége során a pártatlan közvetítői szerep volt a siker kulcsa.

Kulcsfontosságú, hogy a tárgyalóasztalok melletti béketárgyalások minél előbb megkezdődjenek

– válaszolta Illés Boglárka, a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatok fejlesztéséért felelős államtitkára. Köszönetet mondott a magyar és európai állampolgároknak, hogy kiálltak a béke mellett. Jelezte, hogy az elnökség lehetőséget biztosít arra, hogy ők is ugyanígy tegyenek.

Borítókép: Németh Zsolt (Fotó: MTI/Bruzák Noémi)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.