Rendőrök ütötték a kiskorút, a város szélén hagyták és még a cipőjét is levették róla egy hideg februári napon

Sanyargatták ahelyett, hogy hazavitték volna a körözés alatt álló ózdi gyermeket.

Forrás: HAON2024. 06. 25. 18:22
illusztráció, rendőrautó
illusztráció Fotó: Pexels Forrás: Pixabay
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Előkészítő ülést tart a Debreceni Törvényszék Katonai Tanácsa annak a két vádlottnak az ügyében, akikkel szemben a sértett sanyargatásával elkövetett jogellenes fogvatartás bűntette miatt emelt vádat az ügyészség – közölte a Haonnal a Debreceni Törvényszék.

Ózdon, a Vasvár úton vették észre a járőrök a kiskorú fiút 2021. február 15-én fél négy környékén. Tudták róla, hogy rendszeresen engedély nélkül távozik a gyermekvédelmi intézményből, ami hivatalosan a tartózkodási helye volt. 

A fiút beültették a rendőrautóba, és bár tudták, hogy a kiskorú körözés alatt van, mégsem az intézménybe, hanem Ózd külterületére vitték. A gépkocsit az elsőrendű vádlott vezette, míg a másodrendű vádlott a kiskorú fiú mellett ült. 

Az őrmester útközben a fiút bordán ütötte.

A lakott területen kívül a gépkocsival eközben megálltak, a járműből a kiskorút kiszállították, majd mindkét őrmester ököllel fején és felső testén megütötte, illetve a combján megrúgta.

Közben a kiskorú a földre került, ekkor a vádlottak a cipőit a lábáról lehúzták és azokat az út menti havas-bozótos területre dobták, majd a szolgálati gépjárművel a helyszínről elhajtottak, a kiskorút így magára hagyták. Amikor ezt történt, a hőmérséklet 0 fok környékén alakult éppen és olyan hideg volt, hogy kiadták a vörös kódot is.  

A két rendőr szolgálati jogviszonya azóta megszűnt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.