Következő mérkőzések
Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Semjén Zsolt fogadja Manfred Webert: a téma a KDNP néppárti tagsága lesz

Holnap kiderülhet, marad-e Hölvényi György az Európai Néppárt EP-frakciójában.

Forrás: ATV2024. 06. 13. 15:58
Budapest, 2024. június 5.
Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes beszédet mond a Ronald Reagan emlékkonferencián a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen 2024. június 5-én.
MTI/Máthé Zoltán
Fotó: MTI/Máthé Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter a mai kormányinfón egy kérdésre úgy válaszolt, elképzelhetetlennek tartja, hogy a KDNP képviselője és a Tisza Párt képviselői ugyanabban a frakcióban üljenek az Európai Parlamentben. Ez a helyzet két úton akadályozható meg: „nem veszik fel a Tisza Pártot, vagy kilép a KDNP” – mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Hamarosan kiderül, hogy melyik forgatókönyv valósul majd meg, Semjén Zsolt, miniszterelnök-helyettes, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) elnöke ugyanis holnap találkozik az Európai Néppárt (EPP) elnökével, Manfred Weberrel.

A Kormányinfó után a KDNP elnökét az ATV kérdezte Hölvényi György maradásáról a néppárt frakciójában.

Holnap reggel jön hozzám Weber úr, akkor tiszta vizet öntünk a pohárba

– válaszolta Semjén Zsolt.

Hölvényi György, a KDNP EP-képviselője – aki a fideszesek távozása után is a néppárti képviselők közt maradt Brüsszelben – azt mondta: türelmet kér a válasszal a holnapi Weber-látogatásig. 

Borítókép: Semjén Zsolt (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.