Világsiker az utcai sportok olimpiai fesztiválja

Hatalmas sikert hozott hazánknak a verseny megrendezése.

Forrás: MTI2024. 06. 23. 19:56
Ludovika Campus
Ludovika Campus Fotó: Baranyai Attila
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Világsiker az utcai sportok olimpiai fesztiválja, a budapestiek is özönlenek, le kellett zárni a Ludovika Campust – nyilatkozta Fürjes Balázs, a szervező bizottság társelnöke, az eseményt létrehozó Nemzetközi Olimpiai Bizottság magyar tagja.

Fürjes Balázs kifejtette, utolsó esélyeként Budapesten versenyez a világ élmezőnye, köztük négy magyar sportoló a BMX, break, falmászás és gördeszka sportágakban a párizsi kvótákért.

A politikus állítása szerint mostanra már több mint hatvanezer ember kereste fel a budapesti utcai sportok olimpiai fesztiválját csütörtök óta a Ludovika Campusban.

Fürjes hozzátette, vasárnap a nézők száma meghaladta a hatvanezret, délután három órakor le kellett zárni a parkot: a beengedés szakaszos, a távozók helyett mindig új látogatók léphetnek be.

Az eseményt minden kontinensen, közel száz országban közvetíti a televízió, több mint kétszáz külföldi újságíró érkezett Budapestre tudósítani, köztük a legnagyobb televíziós társaságok és hírügynökségek munkatársai. A francia közmédia a párizsi olimpia előtt egyenesben közvetíti a teljes budapesti programot

– jelentette ki a politikus. 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Baranyai Attila)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.