A búvárok cáfolták Magyar Péter legújabb hazugságait

Hiába állította az ellenkezőjét és vádolta bűncselekménnyel a hatóságokat Magyar Péter, egyáltalán nem extrém, hogy búvárokat vetnek be egy eltűnt mobil miatt – írta mai cikkében a Telex. A lap arra is rávilágított, hogy ez az akció egyáltalán nem volt veszélyes, mint ahogy azt az ellenzéki politikus állította, aki továbbra sem akar érdemi válaszokat adni az ellopott, majd a Dunába dobott telefonról.

2024. 07. 24. 16:59
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Már az ellenzéki sajtó is kétségbe vonja Magyar Péter állításait az Ötkert nevű szórakozóhelyen történt balhéjával kapcsolatban. Ismert, a Tisza Párt alelnöke pár nappal EP-mandátuma átvétele előtt annyira botrányosan viselkedett egy elit klubban, hogy végül a biztonsági szolgálat vezette ki hajnal négy óra körül a szórakozóhelyről.


Balhé részegen egy diszkóban

Több szemtanú egybehangzó állítása szerint Magyar nagy mennyiségű szeszes ital elfogyasztása után órákon át agresszívan, garázda módon viselkedett. A Ripost úgy tudja, a politikus több vendégbe is belekötött, zaklatta a nőket, és állítólag „visszautasíthatatlan” ajánlatot tett nekik, idővel pedig egyre minősíthetetlenebbül viselkedett. 

Idővel több nő férfipartnere számon kérte Magyar Péteren a szexualitással kapcsolatos agresszív „beszólásait”.

 A történtekről a jelenlévők videófelvételt is készítettek, Magyar egyikük kezéből erőszakkal kivette a telefonját, majd miután a biztonságiak kivezették a klubból, a Dunába dobta a készüléket.

 

Az ügyészség nyomoz

Magyar Péter botránya ügyében garázdaság és rongálás miatt, több feljelentést követően már aznap megindult a rendőrségi nyomozás. Az ügy végül, mivel Magyarnak mentelmi joga van, átkerült a Központi Nyomozó Főügyészségre (KNYF). Ha elegendő bizonyíték gyűlik össze, az ügyészség az EP elnökénél fogja kezdeményezni Magyar Péter mentelmi jogának a felfüggesztését. A Metropolnak korábban jogi szakértők is megszólaltak, szerintük garázdaság, rongálás, lopás vagy rablás gyanúja vetődhet fel, utóbbi esetben akár éveket is kaphat az ellenzéki politikus, de minderről első körben a nyomozó hatóságnak, illetve később a bíróságnak kell döntene.

 
Cáfolták Magyar hazugságait

Magyar Péter azóta sem hajlandó konkrét válaszokat adni, pedig lapunk korábbi információi szerint a búvárok megtalálták a folyóban a telefont és sikerült lementeniük a videókat a Dunából kihalászott mobilról.

Magyart ezzel kapcsolatban a Telex is kérdezte, de 

az ellenzéki politikus nem árulta el, hogy a Dunába dobta-e a telefont, helyette bűncselekménnyel vádolta meg a rendőrséget, hogy szerinte ilyen veszélyes akciót hajtatott végre a búvárokkal.

 Magyar annak is hangot adott, hogy micsoda erőket mozgósítottak egyetlen telefon megtalálása érdekében.

Csakhogy a lap által megkérdezett, a kutatást végző Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat szerint évente 20-30 között van azoknak az eseteknek a száma, amikor a hatóságok felkérésére víz alatt kutatnak különböző tárgyak után. Így nem számít kirívónak egy ilyen jellegű felkérés. A Telex kérdésére azt is elmondták, hogy veszélytelen a merülés a rakpartnál, mert ott alig van sodrása a Dunának.

 A speciális mentők szerint egy folyó áradása vagy apadása sem jelent valódi kockázatot a part menti vizekben zajló munkavégzésnél. Ez szintén ellentmond Magyar Péter állításainak, miszerint veszélybe sodorták a búvárokat azzal, hogy beküldték őket az áradó Dunába – írta a lap. 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.