A Fradi tízmillió forinttal segítette a Bethesda Gyermekkórház klimatizálását

A fenntartó mellett neves és névtelen adományozók sora sietett a kórház hűtési problémájának megoldására.

2024. 07. 19. 15:17
Budapest, 2021. április 14.
A Magyarországi Református Egyház Bethesda Gyermekkórháza, a fõváros XIV. kerületében, a Városliget közelében mûködõ, gyermekek ellátására szakosodott egészségügyi intézmény.
MTVA/Bizományosi: Balaton József 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû  különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi  igényért a fotó szerzõje/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt.
Fotó: MTVA/Balaton József
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A nagy melegben fellépő váratlan műtőklimatizálási problémánkat a közösség erejével és fenntartónk segítségével gyorsan sikerült megoldani” – írta a Bethesda Gyermekkórház a közösségi oldalán.

„A kánikula okozta működési nehézségeinkre a Magyarországi Református Egyház, a kórház fenntartója azonnal reagált, és rendkívüli segítségként kifizeti az elromlott klímaberendezés teljes szerelési költségét.

A Ferencvárosi Torna Club sportolói és dolgozói pedig 10 millió forintos segítséget nyújtottak, amivel egy csapásra megoldódott azon helyiségek klimatizálásának finanszírozása, ahol ez még sürgősen szükséges.

Egy névtelen nagy adományozónak, az összefogásban részt vevő támogatóknak és a cégek felajánlásának köszönhetően még olyan helyiségek is sorra kerülnek a klimatizálásban, melyeket nem is remélték, hogy megcsinálhatnak. Ilyenek a sürgősségi várakozó, a sebészeti betegőrző kórterem, a neurológiai betegfogadó tér, ADHD ambulanciánk vizsgálója, génterápiás kórtermünk és az otthonlélegeztetési alváslabor, ezeknek a klimatizálása is megoldódik a következő hetekben.

Minden kisebb és nagyobb összeg óriási segítséget jelent, megható látni, hogy milyen sokan tartják fontosnak munkánkat és tesznek hozzá anyagilag lehetőségükhöz mérten!” – írják. Majd kiemelték:

Mi egyet ígérhetünk: minden felajánlott támogatásról be- és elszámolunk és a gyermekek és gyógyítók körülményeit tesszük belőle jobbá!

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTVA/Balaton József)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.