Augusztus közepéig lezárják a pesti alsó rakpartot az autósok előtt

Az Eötvös tér és az Irányi utca között.

2024. 07. 16. 16:49
Fotó: Juhász Gábor
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Július 26-tól augusztus 15-ig a gyalogosan, a kerékpárral vagy rollerrel közlekedők autómentes környezetben használhatják a Jane Haining rakpartot az Eötvös tér és az Erzsébet híd közelében lévő Irányi utca között – tájékoztatta a Magyar Nemzetet a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

A gépjárművel közlekedők a lezárt útszakaszt a legegyszerűbben a Hungária-körgyűrűn kerülhetik el, a belvárosban pedig a Kiskörút, illetve a budai alsó rakpart használatát javasolják.

Hétvégente továbbra is a Margit híd–Erzsébet híd (Irányi utca) között lehet autómentes környezetben élvezni a Duna közvetlen közelségét.

A megnyitás kezdetét idén a Nagykörúton zajló vágányfelújítás ütemei, a végét pedig az augusztus 20-i állami szervezésű ünnepségsorozat helyszínigénye jelöli ki.

A következő hetekben folytatódik a Jane Haining rakpart zöldítése is a BKM Zrt. beruházásában – jelentős részben a közösségi költségvetésben megszavazott forrásoknak köszönhetően –, és a lezárás ideje alatt a rakparton számos kulturális program várja az érdeklődőket.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTVA/Juhász Gábor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.