Következő mérkőzések
Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia

Budapesten tartaná a Közlekedési Múzeumot a kormánypárti politikus

Borbély Ádám, a Fidesz zuglói képviselője ragaszkodik ahhoz, hogy a múzeum részben vagy egészben maradjon.

2024. 07. 05. 13:45
Forrás: Facebook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Elfogadhatatlan, hogy egy olyan nagy múltú intézmény, mint a Közlekedési Múzeum ne maradjon Budapesten” – írta közösségi oldalán Borbély Ádám, Zugló önkormányzati képviselője. Borbély a bejegyzése alatt azzal folytatta:

Tudom, hogy a debreceni választók jobban értékelnek minden fejlesztést, mint mi, de mégiscsak abszurd oda költöztetni egy olyan intézményt, aminek itt helyben beágyazottsága és nagy múltja van. A Városliget sarka a mai napig építési terület

– húzta alá.

A fideszes képviselő ismertette, a költözés zuglói szemszögből azért is lényeges, mert bár az egykor itt működő múzeum közlekedési részterülete helyhiány miatt a Kőbányai útra költözött volna, de a tervek szerint az innovációs rész továbbra is a Ligetben, az újjászülető Magyar Innováció Házában működne.

Ragaszkodnunk kell ahhoz, hogy ez a gyűjtemény valóban a kerületünkben maradhasson

– tette hozzá.

A Mandiner emlékeztet, hogy Vitézy Dávid, az LMP volt  főpolgármester-jelöltje még májusban, az önkormányzati választási kampány kellős közepén úgy fogalmazott: „Lázár János újabb hadüzenetet küldött Budapestnek: Debrecenbe költöztetné a Közlekedési Múzeumot. Ráadásul a BMW-gyár mellé”. A közlekedési szakember emlékeztetett, hogy a kormány 2015-ben zárta be a városligeti múzeumot. Ezt követően, Vitézy 2016-tól vezette az intézményt és elérte, hogy ne a Városligetben építsék újjá, ahol jelentős föld alatti bővítéssel és kétséges építészeti megoldásokkal terveztek.

Így kiváló új otthont kapott a múzeum, a kőbányai Északi Járműjavítót

– írta.

Majd azt a kérdést tette fel, „nem tudom, mi motiválhatja Lázár Jánost ebben a nyilvánvaló károkozásban: kell valakinek ez az értékes kőbányai telek és le akarja rombolni az ipari műemléket jelentő Északi Járműjavítót?”

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Facebook)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.