Élő közvetítés
Portugália
ÉLŐ
Franciaország

Nem a legjobb módját választotta a pénzszerzésnek

Akár börtön is lehet a vége a meggondolatlan cselekedetnek.

Forrás: Somogy Vármegyei Főügyészség2024. 07. 03. 11:05
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vádat emelt a Fonyódi Járási Ügyészség embercsempészés miatt azzal a húszas éveiben járó, litván férfival szemben, akinek egy balatonlellei benzinkútnál kellett befejeznie az addig fennakadás nélkül működő utaztatást. A vádirat lényege szerint 

a fiatal férfi anyagi problémái okán egy baráti összejövetelen elfogadta azt az ajánlatot, miszerint illegális bevándorlók fuvarozásában kellene közreműködnie.

A vádlottnak az ismeretlenül maradt megbízó utasítása szerint busszal kellett Litvániából Budapestre utaznia, ahol telefonon kapott üzenet alapján találta meg a neki biztosított járművet. A terhelt a további utasítás alapján Temesvárra hajtott, ahol napokig egy szállodában várakozott, míg a határ közelében lévő erdős területen öt bangladesi férfit kellett felvennie.

A vádlott a migránsok utaztatásához egy másik, teljesen átlagos személygépkocsit kapott, amivel Magyarországon keresztül kellett volna Olaszországba szállítani utasait. A terhelttel szemben azonban Balatonlellénél, az autópálya melletti pihenőhelyen intézkedtek a rendőrök, őt őrizetbe vették, míg az illegálisan az országban tartózkodó férfiakat visszakísérték Romániába.

Az ügyészség a Fonyódi Járásbíróságra benyújtott vádiratában a letartóztatásban lévő vádlottal szemben börtönbüntetést és kiutasítást indítványozott.

Borítókép: Az embercsempész által használt jármű (Fotó: Somogy Vármegyei Főügyészség)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.