Feljelentették a kalandparki gyermekbántalmazót

Az ügyben kiskorú veszélyeztetése miatt fordult a Szolnoki Járási Ügyészséghez, illetve a rendőrkapitánysághoz Tényi István.

2024. 07. 19. 15:54
Az egyik elképzelés szerint már jövőre összeérne és ezáltal egybeolvadna a minimálbér és a garantált bérminimum Forrás: Fotó: MTI/Mohai Balázs
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szolnoki kalandparkban történt gyermekbántalmazási ügyben kiskorú veszélyeztetése miatt fordult a Szolnoki Járási Ügyészséghez, illetve Rendőrkapitánysághoz Tényi István – tudta meg a Magyar Nemzet.

Bántalmaztak egy kisfiút a szolnoki kalandparkban, az ügyben egyébként már nyomoz a rendőrség. Feljelentést tett az ügy kapcsán a rendőrségen Lits László, a kalandparkot üzemeltető Szolnoki Városüzemeltetési Kft. ügyvezető igazgatója.

András Hunor Lehel, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI megkeresésére szerdán elmondta, hogy a Szolnoki Rendőrkapitányság nyomozást folytat garázdaság vétségének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen. A nyomozás érdekeire tekintettel egyéb információt a rendőrség nem ad.

Lits László ugyancsak szerdán telefonon az MTI-nek elmondta: az elmúlt hét második felében egy gyerekcsoport érkezett a régió leglátogatottabb kalandparkjába, amely teljesen be van kamerázva. Így a történtekről is felvétel készült, amelyen jól látszik, hogy egy felnőtt – mint kiderült, a csapat egyik felügyelője – felrúg egy kisgyermeket. Hozzátette: a felvételen az is látszik, hogy a kalandpark közelben lévő dolgozója épp nem látta az esetet, de érzékelte, hogy valami történt, néhány gyerek sírt is.

Az ügyvezető elmondta: a kolléga jelzése alapján visszanézték a felvételen a jelenetsort, hétfőn feljelentést tett, a rendőrség pedig azonnal intézkedett. A videón jól látható, hogy a férfi kirúgja a gyermek lábát olyan erővel, hogy a kisfiú a levegőben megpördült és a fejével esett a földre.

Az ügyben – bizonyítottság esetén – felmerülhet a kiskorú veszélyeztetése bűntett gyanúja. […] Fontos megjegyezni, hogy a kiskorú sérelmére elkövetett, a gyermek érdekét sértő és a család elleni bűncselekmények miatt indított büntetőeljárást soron kívül kell lefolytatni.

„Ha a bűncselekményt több kiskorú sérelmére követik el, annyi rendbeli bűncselekményt lehet megállapítani, ahány sértett van. A vonatkozó rendelkezések alapján az ügy kivizsgálását, szükség esetén nyomozás megindítását, az esetleges elkövető felkutatását, illetve a bűncselekmény gyanújának megállapítását kérem” – írta a feljelentésében Tényi István.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.