Folytatódik a felmelegedés, hétvégén ismét vár ránk a kánikula

Éjszaka viszont szerencsére már visszahűl a levegő.

Forrás: HungaroMet2024. 07. 26. 17:03
Gyõr, 2024. július 11.
36 Celsius-fok olvasható egy kijelzõn a harmadfokú hõségriadó idején a gyõri Baross Gábor utcában 2024. július 11-én.
MTI/Krizsán Csaba
A városi épített környezet is visszaveri a meleget, így sok helyen éjszakára sem tudnak lehűlni a lakások Fotó: MTI/Krizsán Csaba
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hétvége sok napsütéssel és kevés felhővel kezdődik. Emellett a várható hőmérséklet is megemelkedik majd az elmúlt napokhoz képest. Vasárnap délután azonban már lehet számítani egy minimális felfrissülésre és az ország egyes részeire még akár egy kis eső is megérkezhet – közölte a HungaroMet.

Péntek kora este a gomolyfelhők fokozatosan feloszlanak, és legfeljebb fátyolfelhők lehetnek az égen. Csapadékra azonban nem kell számítani. Többnyire gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás. Késő estére 18 és 26 fok közé csökken a hőmérséklet. Éjszaka már főként derült égre kell számítani, így csapadék biztosan nem lesz. A szél pedig teljesen elgyengül. 

A hőmérséklet éjszaka és hajnalban 12, 20 fok között alakul,

de a hidegre hajlamos helyeken pár fokkal hűvösebb lesz.

Szombaton nagyrészt felhőtlen, zavartalanul napos időre van kilátás. Csapadék továbbra sem lesz. Többnyire gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás, de az Észak-Dunántúlon időnként megélénkül, az északnyugati határnál néhol megerősödik a déli szél. 

A legmagasabb nappali hőmérséklet 30, 35 fok között várható.

A vasárnap is derült égbolttal kezdődik, majd a déli órákban északnyugat felől egy szakadozott felhősáv érkezik, amely délkelet felé vonul. De emellett is sok napsütésre számíthatunk. 

Hazánk északnyugati felén néhol előfordulhat zápor, zivatar.

A déli szelet élénk, délutántól az északnyugati, északi szelet egyre többfelé erős lökések kísérik. A hőmérséklet hajnalban 14, 22, délután 32, 38 fok között alakul.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Krizsán Csaba)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.