Milák Kristóf már az Eb-n tudta, hogy nem úszik a váltóban az olimpián

Sós Csaba, a magyar úszóválogatott szövetségi kapitánya szerint több területen is akad probléma a párizsi olimpián, ráadásul az sem emeli a hangulatot, hogy a jelenleg még itthon tartózkodó Milák Kristóf váltóban nem úszik majd a francia fővárosban.

2024. 07. 26. 14:33
220919_0081_FI
Milák Kristóf csak egyéni számokban indul az olimpián Fotó: MTI Fotó: Földi Imre
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Úgy tűnik – noha közeledünk a Milák-saga végéhez –, még mindig kerülnek elő „érdekességek” olimpiai, világ- és Európa-bajnok úszónkról. Most éppen az derült ki, hogy már az Európa-bajnokságon megbeszélte Sós Csaba szövetségi kapitány és Milák Kristóf, hogy utóbbi csak egyéni számokban indul a párizsi olimpián, a 4×100 méteres férfiváltóban nem számíthatnak rá.

Sós Csaba, úszóválogatott, szövetségi kapitány, Milák Kristóf
Sós Csaba elárulta, már az Európa-bajnokságon kiderült, nem úszik a váltóban Milák Kristóf. Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Ennek megfelelően a váltó Németh Nándor, Kós Hubert, Szabó Szebasztián, Jászó Ádám összeállításban ugrik medencébe. – Azt gondolom, ez a váltó nélküle is nagyon erős, és reális esélye van a döntőbe jutásra – fűzte hozzá a szövetségi kapitány.

Azt a kapitány sem tudja – vagy nem akarja elárulni –, hogy Milák mikor érkezik meg Párizsba, de szerinte nincs gond, hiszen otthon nyugodtabban tud készülni. Ugyanakkor kijelentette, jelenleg ez a legártatlanabb hír az úszóval kapcsolatban. Ugyanakkor rengeteg panasza van az utazással, a kiszolgálással, valamint a medencés versenyek helyszínével kapcsolatban.

Alacsony a vízállás a medencében, nagyobbak a hullámok, kevesebb a világcsúcs

– Vegyesek a tapasztalataink, hiszen a transzportunk az olimpiai faluból például katasztrofális, harmincöt perc és másfél óra között mozog a dolog, volt olyan sofőr, aki úgy eltévedt, hogy visszament a faluhoz. Az étel a versenyzők szerint elég silány, és gyakran előfordul, hogy el is fogy – állította a kapitány.

A medencés versenyek helyszínén, a harmincezer néző befogadására is alkalmas La Défense Arénában a kialakított medence vízmélysége a világeseményeken megszokott három méter helyett csak kétméteres, így a fizika szabályainak megfelelően várhatóan lassabbak lesznek majd a versenyek, hiszen a hullámok sokkal jobban visszaverődnek. Sós Csaba szerint emiatt jóval kevesebb világcsúcs fog születni.

A melegítő medence viszont hatalmas

– Persze ami nekünk a legfontosabb, hogy van a medencében víz, a mélység mindenkinek ugyanannyi lesz, a melegítő medence pedig akkora, amekkorát még nem láttam. A nézőtér hatalmas, biztos vagyok benne, hogy remek hangulatú versenyeket láthat majd a közönség – mondta a szakember.

Az úszóversenyek előfutamai minden nap 11 órakor kezdődnek a Paris La Défense Arenában, míg az elődöntőket és a finálékat 20.30-tól rendezik.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.