Gyurcsány újpesti embere teljesen megvadult, le akar számolni fideszes ellenzékével

Gyurcsány megválasztott polgármesterének, Trippon Norbertnek a csapata saját magát jutalmazta potom 30 millióval.

Forrás: Origo2024. 07. 06. 16:21
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hatalmával élt vissza és egy 30 éves gyakorlatot rúgott fel Gyurcsány Ferenc embere, Trippon Norbert megválasztott újpesti polgármester és gárdája, akik a helyi jobboldal szinte összes, még megmaradt pozícióját megszüntették – számolt be Wintermantel Zsolt, a Fidesz helyi választókerületi elnöke, amit az Origo vett észre. Mint a kormánypárti politikus rámutatott, 

az óriási korrupciós botrány ellenére a baloldaliak 30 millió forintos jutalmat osztottak ki saját maguknak.

Újpesten a hagyományok szerint a mandátumok arányában szokták elosztani a különböző, díjazással járó tisztségeket. Ez így zajlott eddig, bárki is volt a polgármester, vagy bárki adta a többséget a képviselő-testületben. Wintermantel beszámolója szerint azonban mind a külsős bizottsági tagságokat, mind a különböző önkormányzati cégekben lévő, fideszes tisztségeket megszüntette a baloldali városvezetés. A Fidesz helyi vezetője egyértelműen politikai leszámolást lát a megszüntetések mögött.

 

A baloldal magának osztott 30 milliót

Miközben a baloldali városvezetés a képviselő-testületben öt mandátumot elnyerő helyi Fideszt teljesen ki akarja szorítani és ellehetetleníteni, addig arról lehet olvasni, hogy 

Tripponék nagyon elégedettek voltak a saját teljesítményükkel, ezért több mint 30 millió forintnyi jutalmat osztottak ki maguknak, ami fejenként több mint hatmilliót tesz ki. 

Ezalatt a városrész első embere, Trippon Norbert egy nagyon súlyos korrupció- és pénzmosásgyanús ügybe keveredett: az országos sajtó a házfelújítása körül kialakult botrányról beszél hetek óta. Ennek ellenére ő úgy ítélte meg, hogy megérdemli a milliós jutalmat. 

Az alpolgármester nehéz napokon lehet túl, hiszen ahogy arról korábban beszámoltunk, egy olyan korrupciós hálózat épülhetett ki Budapesten és azon belül Újpesten is, amely egyrészt állt a pénzt visszaosztó Szin-Ker Zrt.-ből, a helyette rendszeresen számlázó Motingatlanból, valamint a Szin-Kert rendszeres megbízásokkal ellátó DK-s politikusokból, akik közé Trippon Norbert is tartozhatott. 

Ezért történhetett meg az, hogy az Újpesttől sok száz millió forintos megbízást elnyerő Szin-Ker újította fel ténylegesen Trippon Norbert újpesti házát. A felújítást aztán a Motingatlan papírozta le egy fiktív számlával, mintha ez a cég végezte volna a rekonstrukciót. A jelek szerint a Szin-Ker a felújítással fizethette ki Tripponnak a sok száz millió forintos megbízást. Az ügyben több bűncselekmény gyanújával büntetőeljárás zajlik.

Borítókép: Trippon Norbert és Karácsony Gergely (Fotó: MTI/Bruzák Noémi)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.