Késésekre és változásokra figyelmeztet a MÁV

Több vonalon is jelentősen megnőtt a menetidő.

2024. 07. 13. 8:33
Fotó: Jászai Csaba
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szünetel a vonatközlekedés Rákos és Rákoshegy között, mert Rákos állomáson a Keleti pályaudvarról Szolnokra tartó reggeli G60-as (3320) vonat kihaladásakor a váltókörzetben leszakadt felsővezetéknek ütközött – tájékoztatta a Magyar Nemzetet a MÁV.

A Budapest–Újszász–Szolnok vonalon jelentős korlátozásokkal, hosszabb menetidővel közlekedő vonatokkal, kimaradó járatokkal kell számolni. Szolnok felől a vonatok Rákoshegy állomásig közlekednek és onnan indulnak vissza Szolnokra.

Rákos és Rákoshegy között pótlóbuszok szállítják az utasokat.

A Keleti pályaudvar és Rákos között a hatvani, miskolci vonatokkal utazhatnak az utasok.

A Mávinform negyed kilenckor tudatta, hogy Rákos és Rákoshegy között egy vágányon újraindult a vonatközlekedés. A másik vágányon továbbra sem közlekedhetnek a vonatok a felsővezeték teljes helyreállításának ideje alatt, ami körülbelül még négy órát vesz igénybe.

A zónázó vonatok továbbra is Rákoshegyig közlekednek és onnan indulnak vissza Szolnokra. A Budapest– Újszász–Szolnok vonalon csökkenhetnek a vonatkésések, a korlátozások egy részét is feloldhatják. 

A Csehországba utazóknak sem indult jól a reggel: a szlovák vasút tájékoztatása alapján a Nyugati pályaudvarról Prágába 5.30-kor induló Metropolitan EuroCity (EC 280) a mai napon nem közlekedik.

Ezért kerülő útvonalon, Rajka felé közlekedik a Nyugati pályaudvarról Hamburgba 7.30-kor induló Hungária EuroCity, valamint a Nyugati pályaudvarról Varsóba 8.12-kor induló Báthory EuroCity is.

Kerülő úton, Rajka felől fog érkezni Magyarországra a Breclav, Pozsony felől a Metropol EN vonat és a Brno, Pozsony felől a Metropolitan EuroCity vonat is. Ezek a járatok ezért nem érintik Vác, Nagymaros–Visegrád, Szob állomásokat. A kerülő útvonalon közlekedő vonatok csak Rajkán állnak meg.

A Budapest–Debrecen–Nyíregyháza–Záhony vonalon megnő a menetidő, ugyanis Cegléd és Abony között meghibásodott a biztosítóberendezés, emiatt korlátozásokkal közlekednek a vonatok az egyik vágányon. Ezen a szakaszon a másik vágányon vágányzár miatt nem közlekedhetnek a vonatok. A Budapest–Cegléd–Szolnok–Debrecen–Nyíregyháza–Záhony vonalon

30-40 perccel, esetenként 50 perccel is megnő a vonatok menetideje.

Vonatkimaradásokra, rövidebb útvonalon közlekedő vonatokkal is számolni kell. A debreceni Cívis InterRégió vonatok csak Szolnok–Debrecen között közlekednek, az utasok az IC vonatokat vehetik igénybe, amelyek Abony állomáson is megállnak.

A Mávinform nyolc óra után közölte, hogy Cegléd és Abony között megjavították a biztosítóberendezést, már nincsenek korlátozások. A Budapest–Cegléd–Szolnok–Debrecen–Nyíregyháza–Záhony vonalon csökkennek a vonatkésések és fokozatosan áll helyre a menetrendszerű vonatközlekedés. 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTVA/Jászai Csaba)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.