Lázár János éles hangon kelt ki azon cégek ellen, amelyek rossz minőségű termékeket árulnak a magyaroknak

„Nem azt adják nekünk, ami jó, hanem amin a legtöbbet kereshetik.”

2024. 07. 17. 20:52
Belgrade,,Serbia,-,May,12,,2019:,Plastic,Bottles,Of,Fanta
Illusztráció Fotó: Shutterstock
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A Coca-Cola és a haverjaik, a Lidl, a Spar és az Aldi pofátlansága nem ismer határokat. Folyamatosan hazudnak minőségről, igényekről, a magyarok ízléséről” – jelentette ki Lázár János a közösségi oldalán

Nem azt adják nekünk, ami jó, hanem amin a legtöbbet kereshetik, és aminek a hasznát kivihetik az országból. A jobb nem jut el hozzánk. Csak az olcsó szemetet tolják belénk!

– hangsúlyozta az építési és közlekedési miniszter.

A Magyar Nemzet már beszámolt róla, hogy a napokban kiderült, hogy Olaszországban kétszer annyi gyümölcs van a Fantában, mint a hazánkban árusítottban. Ezek után a Coca-Cola azt válaszolta, hogy a Fanta narancsot Európa-szerte gyártják, és hogy más-más országban eltérő lehet a gyümölcstartalom. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) arra hívta fel a figyelmet, hogy Magyarországnak nincs nemzeti jogszabálya az üdítőitalok gyümölcslétartalmára vonatkozóan, így a hazánkban árusított Fanta gyümölcstartalma lehet a fogyasztók által legjobban preferált mennyiség.

Lázár János azonban korábban így fogalmazott az ügyben: „Szerintem nem kell cukros üdítőt inni, de ha valaki erre akarja költeni a pénzét, hát tegye. Az viszont nem járja, hogy a magyarok Fanta helyett csak hantát kapjanak a Coca-Cola vállalatcsoporttól!”

„Az az állami hivatal, amelyik elfogadja azt a magyarázatot, hogy a gyártó szerint ezek a magyar igények – minden feladatára alkalmatlan, ahogyan az is, aki ezeknek a cégeknek gazsulál néhány újabb befektetésért, akkor, amikor a magyar emberek egészsége a tét” – írta a tárcavezető. Majd hangsúlyozta:

Az élelmiszerek minőségét szabályozó törvényt szigorítani kell!

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Shutterstock)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.