Nagy változásokat hozhat Orbán Viktor új európai frakciója

Magyarország európai uniós elnöksége idején is napirenden lesz az illegális migráció kérdése – jelezte Bakondi György.

Forrás: MTI2024. 07. 13. 20:11
Budapest, 2024. június 19.
Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági fõtanácsadója sajtótájékoztatót tart Az illegális bevándorlás aktualitásai címmel a Miniszterelnöki Kabinetiroda épületében 2024. június 19-én.
MTI/Soós Lajos
Fotó: MTI/Soós Lajos
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Az európai emberek az európai parlamenti választásokon kifejezték, hogy nem kérnek az illegális bevándorlókból, azt szeretnék, ha biztonságban élhetnének, és azt, ha a politikai vezetés és a biztonságért felelős szervezetek ezt a biztonságot tudnák nyújtani nekik és családjuknak – mondta Bakondi György a közszolgálati televízió szombat esti műsorában.

A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója a Patrióták Európáért frakció megalakulásáról is beszélt. Úgy látja, hogy a képviselőcsoport meglepetést okozott az európai politikában, és az új frakcióval elindult egyfajta változás, aminek a következményei csak most kezdenek körvonalazódni. Hogy ennek milyen hatása lesz az illegális migrációra, még kérdéses, azonban „van esély arra, hogy akár a háború kérdésében, akár a gazdasági élet súlyos problémáiban, a versenyképesség ügyében áttörést érhetünk el, vagy legalábbis változásokat lehet majd elindítani” – fogalmazott Bakondi György.

– Magyarország európai uniós elnöksége idején is napirenden lesz az illegális migráció kérdése

– emelte ki a belbiztonsági főtanácsadó.

Komoly fenyegetést jelent az illegális migráció az európai emberek mindennapjaira. Azok a lépések, amelyeket a magyar kormány megtett ezen a területen, továbbra is a magyar emberek többségének a támogatását, „pártszimpátián túlnyúló” támogatását élvezik – mondta Bakondi György. Hozzátette: a magyar kormány mindent megtesz annak érdekében, hogy az illegális migráció Nyugat-Európában érezhető negatív következményeivel Magyarországon ne kelljen szembenézni.

Borítókép: Bakondi György (Fotó: MTI/Soós Lajos)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.