Szigorú szabályokat vezetettek be a mai naptól a hőség miatt

Mindenkit érint a kánikula, a tűzgyújtás is tilos.

2024. 07. 11. 12:01
tűzoltók baleset
illusztráció Fotó: Sebők Csaba Forrás: SZON
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hazánkat sújtó kánikula miatt a hatóságok a mai naptól Magyarország teljes területére tűzgyújtási tilalmat rendeltek el. A szabályozás értelmében csütörtöktől tilos tüzet gyújtani az erdőkben, a vasút és közút menti zöldterületeken és a kijelölt tűzrakóhelyeken is. A tűzgyújtási tilalom vonatkozik a parlag- és gazégetésre, amely szintén nem engedélyezett a fokozottan tűzveszélyes időszakban.

Forrás: Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság mindemellett azt is javasolja a lakosságnak, hogy a tilalommal nem érintett belterületen is zárt égésterű eszközöket, elektromos vagy gázgrillt használjanak, és kerüljék a nyílt láng használatát, illetve a tűzgyújtást.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: SZON/Sebők Csaba)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.