Több mint negyven magyar turista került kórházba Herkulesfürdőről

Ételmérgezést kapott a két buszsofőr is.

2024. 07. 16. 13:54
Illusztráció Forrás: Pexels
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Komoly ételmérgezéssel került kórházba egy negyvennégy fős magyarországi turistacsoport Romániában. A betegek között volt egy idegenvezető és két buszsofőr is. Az Adevarul román hírportál információi szerint

a magyar kirándulók azután kerültek kórházba ételmérgezési tünetekkel, hogy herkulesfürdői szálláshelyükön ettek.

Hétfő reggel szállították az orsovai városi kórházba az első tizenkét gyomorfájásra, hasmenésre és hányingerre panaszkodó magyarországi beteget. Déltájban azonban megérkezett a turistabusszal a magyarországi csoport többi tagja is, hasonló, ételmérgezéses tünetekkel. Ellátásuk érdekében a kórház teljes személyzetét riadóztatták, és otthonról is behívták az orvosokat. 

Az egészégügyi szakemberek szalmonellafertőzésre gyanakodtak, amelyet a herkulesfürdői panzióban elfogyasztott vasárnap esti vacsora vagy hétfői reggeli okozhatott.

A magyarországi turisták közül négynél jelentkeztek súlyosabb tünetek, végül azonban egyikük sem szorul tartós kórházi kezelésre, így valamennyien visszatérhettek herkulesfürdői szálláshelyükre.

Az orsovai kórház jelentette az esetet az egészségügyi minisztériumnak, a Krassó-Szörény megyei tisztiorvosi szolgálat pedig vizsgálatot indított az ügyben, hogy kiderítsék a megbetegedések okát.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.