Vízkorlátozás van érvényben Pest vármegyében, de máshol, mint elsőre gondolná

Tilos locsolni, autót mosni, medencét tölteni, de még a párakapu sem használható.

Forrás: Nyáregyháza honlapja2024. 07. 12. 11:19
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nappali locsolási tilalmat rendelt el Mészáros Sándor (Fidesz–KDNP), a Pest vármegyei Nyáregyháza polgármestere a Dabas és Környéke Vízügyi Kft. (DAKÖV) kezdeményezésére – adta hírül a település önkormányzata. Mint írták, a rendelet a folyamatos ivóvízellátás biztosítása érdekében 2024. július 12. napján 6 órától kezdődően visszavonásig érvényes. 

Az elrendelt vízkorlátozás időtartama alatt a település egész területén 6–22 óra között tilos a víziközműből vételezett ivóvízzel a magán- és közterületi kertek, parkok öntözése, locsolása, az úttest locsolása, illetve tisztítása, a gépjárművek mosása, medencék töltése, kerti zuhanyok, teraszpárásítók, párafüggönyök, párakapuk, illetve egyéb kültéri ködhűtők használata.

A határozat ellen közigazgatási úton jogorvoslatnak helye nincs, az a közléssel végleges és végrehajtható.

A DAKÖV. Kft. közölte: a vízfelhasználás a településen több napja megközelíti a vízmű által maximálisan kitermelhető vízmennyiséget, a közművállalat ezért kezdeményezte Nyáregyháza közigazgatási területén vízkorlátozás elrendelését határozatlan időre. A víztermelő kapacitás tartósan nem képes a jelentkező igények folyamatos kielégítésére, a vízkorlátozással érintett tevékenységek vízfelhasználása pedig a közüzemi hálózatban rövidesen nyomáscsökkenést, vízhiányt idézhet elő.

Borítókép: Vízkorlátozás jöhet néhány Budapest környéki településen (Fotó: MTI/Lakatos Péter)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.