Elindult a tömeg a Balatonról, az M7-esen egyre nagyobb a torlódás

Forgalmi és közlekedési információk vasárnap délután.

2024. 08. 11. 16:46
dugó, torlódás, baleset
Fotó: Mihádák Zoltán
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Erős a forgalom az M7-es autópályán a Balatontól a főváros irányába, főként Siófok és Székesfehérvár között – közölte az Útinform. Az érintett szakaszon időszakos torlódásra és hosszabb menetidőre kell készülniük az arra közlekedőknek.

Az M3-as autópályán Vásárosnamény irányába, Mezőkeresztesnél a kiépített terelés és a telített forgalom hatására lassul a haladás, és a korlátozás előtt három kilométer hosszú kocsisor nehezíti a közlekedést.

Az ellenkező oldalon, Hatvan térségénél szintén fix terelés mellett dolgoznak, és az erősödő forgalom következtében hasonló, három kilométeres torlódás alakult ki.

A közlekedést országosan egy vasúti baleset is nehezíti, ugyanis egy vasúti átjáróban rekedt személyautót gázolt el a vonat a 493-as főúton, Nyírbátor belterületén. A 19-es kilométernél a forgalmat megállították, kerülni önkormányzati utakon lehet.

A baleset a Gyulaji utcai vasúti átjáróban történt, a mozdony mintegy száz méteren keresztül tolta maga előtt a személygépkocsit. Az autóban ketten ültek, a sofőrt és utasát a nyírbátori hivatásos tűzoltók szabadították ki az összetört kocsiból. Az esethez mentőhelikopter is érkezett.

A Mávinform tájékoztatása szerint a helyszínelés és a műszaki mentés végéig Nyírgelse és Nyírbátor, valamint Kállósemjén és Nyírbátor között nem lehetséges a vasúti közlekedés, ezért a Debrecen–Mátészalka és a Nyíregyháza–Nyírbátor vonalon hosszabb utazási időre kell számítani, egy szakaszon pótlóbuszok szállítják az utasokat.

A magyar–szlovák határ északi oldalán a felvidéki Nagymegyer és Medve települések között befejeződtek az útfelújítási munkálatok. Ezért a tavaly májusban érvénybe léptetett három és fél tonnás súlykorlátozás és a kerülőút megszűnt.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Mihádák Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.